Nieuws

Op zoek naar de ideale oude dag op de Liever Thuis!-beurs

Publicatiedatum: 15 oktober 2014

Er zijn vele diensten en oplossingen die een fijn, actief en bovenal zelfstandig leven mogelijk maken, ook op latere leeftijd. liever thuis! laat zien wat er allemaal mogelijk is om comfortabel, veilig en met plezier thuis te blijven wonen.Bezoek ook de stand van Mezzo op de Liever Thuis! Beurs.

Lees verder

Mantelzorgwoning bouwen zonder vergunning

Publicatiedatum: 26 september 2014

Vanaf 1 november 2014 kunt u vergunningsvrij een mantelzorgwoning bouwen of aanbouwen op uw eigen erf.  Mits aan enkele voorwaarden over grootte en kwaliteit wordt voldaan.

Lees verder

Tweede editie Hulp van het Jaar verkiezing van start

Publicatiedatum: 15 september 2014

Wie is uw favoriete hulp van het jaar? Laat uw waardering blijken door hem/haar te nomineren voor Hulp van het Jaar op www.hulpvanhetjaar.nl. De Nationale Hulpgids vindt het belangrijk dat de hulpen in het zonnetje gezet worden en gaat daarom ook in 2014 op zoek naar de beste hulp van het jaar.

Lees verder

Zorg naar de gemeenten: bent u al ge´nformeerd?

Publicatiedatum: 1 september 2014

Heeft u of degene voor wie u zorgt een AWBZ-indicatie en moet u per 1 januari 2015 voor ondersteuning aankloppen bij uw gemeente? Doe dan mee aan de digitale raadpleging Zorg naar de gemeenten: bent u al geïnformeerd? U helpt zo mee om de voorlichting hierover te verbeteren.

Lees verder

Participatiewet vastgesteld door Eerste Kamer

Publicatiedatum: 1 juli 2014

De Eerste Kamer stemde op 1 juli in met de Participatiewet en aanpassingen in de Wet Werk en Bijstand. Twee belangrijke punten hierbij zijn de verplichte tegenprestatie: iets terugdoen voor gemeenschapsgeld en de kostendelersnorm.

Lees verder

De Wmo is vastgesteld, wat betekent dat voor u?

Publicatiedatum: 17 juli 2014

Mensen zo lang mogelijk door maatschappelijke ondersteuning thuis laten wonen, dat is het uitgangspunt van de Wmo die op 1 januari in werking treedt. In een ‘keukentafelgesprek’ bekijkt de gemeente welke zorg er nodig is en wat cliënt en naasten zelf kunnen doen.

Lees verder

Alexander Pechtold opent Mezzo Meldpunt Mantelzorg

Publicatiedatum: 14 juli 2014

D66-fractievoorzitter Alexander Pechtold opende 14 juli het Mezzo Meldpunt Mantelzorg. Nu de Eerste Kamer heeft ingestemd met de nieuwe Wmo zal dat gevolgen hebben voor mantelzorgers en zorgvrijwilligers. Mezzo gaat met het Meldpunt Mantelzorg hun ervaringen verzamelen en de gevolgen in kaart brengen.

Lees verder

Geen TOG maar dubbele kinderbijslag

Publicatiedatum: 10 juli 2014

Ouders van thuiswonende kinderen die ernstig ziek of gehandicapt zijn, krijgen vanaf 2015 dubbele kinderbijslag in plaats van de huidige TOG (Tegemoetkoming ouders van thuiswonende gehandicapte kinderen).

Lees verder

De Wtcg en de CER verdwijnen

Publicatiedatum: 24 juni 2014

De Wet tegemoetkoming chronische zieken en gehandicapten (Wtcg) en de Compensatie eigen risico (CER) verdwijnen.  Daar stemde de Eerste Kamer op 3 juni 2014 mee in.

Lees verder

Mantelzorgers gezocht voor bijzonder filmproject

Publicatiedatum: 16 juni 2014

Wilt u drie maanden dagboekachtige filmpjes maken en deze delen op een speciaal ontworpen website?  Voor het  project ‘Play Mantelzorg’ zoeken beeldend kunstenaar Eelco Wagenaar en journalist en documentairemaker Leonie van Noort mantelzorgers.

Lees verder

Mantelzorgwoning plaatsen zonder vergunning

Publicatiedatum: 5 juni 2014

Het wordt gemakkelijker om een mantelzorgwoning te plaatsen. Dit maakten minister Stef Blok (Wonen) en staatssecretaris Martin van Rijn van VWS woensdag 4 juni bekend.  

Lees verder

Bezwaar extra huurverhoging gehandicapten en chronisch zieken

Publicatiedatum: 2 juni 2014

Huishoudens met chronisch zieken of gehandicapten kunnen bezwaar maken tegen een extra inkomensafhankelijke huurverhoging. Wilt u bezwaar maken? Dan moet u aan één van de volgende voorwaarden voldoen.

Lees verder

Wordt u benadeeld door de kostendelersnorm?

Publicatiedatum: 26 mei 2014
Denkt u dat u te maken krijgt met de zgn mantelzorgboete (ofwel de kostendelersnorm)? Vertel Mezzo dan uw verhaal. Wij zijn op zoeken naar mensen die hun verhaal in de media willen vertellen.
Lees verder

Grote opkomst bij sfeervolle ledenbijeenkomst Mezzo

Publicatiedatum: 16 mei 2014

Op woensdag 14 mei bezochten ruim 250 leden van Mezzo de ledenbijeenkomst in het Postillion in Bunnik. Tijdens de middag deden mantelzorgers, zorgvrijwilligers en professionals in de informele zorg kennis en inspiratie op rond het thema ‘De participatiesamenleving in de praktijk’.

Lees verder

Alle mantelzorgverhalen verzamelen!

Publicatiedatum: 15 mei 2014

Jouw persoonlijke verhaal geeft betekenis aan het woord 'mantelzorg'. De Dag van de Mantelzorg 2014 dat plaatsvindt op 10 november staat in het teken van Allemaal Verhalen! Jouw persoonlijke verhaal staat dit jaar dus centraal.

Lees verder

Bezoek Mezzo op de Support Beurs 2014

Publicatiedatum: 1 mei 2014

Mezzo staat op de Support Beurs om met u in gesprek te gaan. U vindt ons in Hal 7 standnummer C 110 in de Jaarbeurs in Utrecht, van 7 t/m 10 mei.

Lees verder

Waardering voor mantelzorgers en zorgvrijwilligers bij Koningsdag

Publicatiedatum: 29 april 2014

Bij de jaarlijkse lintjesregen op Koningsdag hebben ook dit jaar weer veel mantelzorgers en zorgvrijwilligers een lintje gekregen. Hier spreekt een grote waardering uit voor mensen die voor een ander zorgen.

 

De bereidheid om voor elkaar te zorgen is groot. Zo’n 3,5 miljoen Nederlanders zorgen voor hun naaste en nog eens 450.000 mensen zetten zich in als zorgvrijwilliger.

Lees verder

De Mantelzorger verschijnt alleen nog in oktober!

Publicatiedatum: 16 april 2014

Mezzoleden ontvangen dit jaar alleen in oktober het magazine de Mantelzorger. Het mei-nummer komt te vervallen.

Wilt u wel op de hoogte blijven van alle Mezzo-activiteiten? En het mantelzorgnieuws? Meld u zich dan HIER aan voor de gratis digitale nieuwsbrief: de Mantelzorg Actueel.

 

Werkconferentie over samenspel formele en informele zorg

Publicatiedatum: 7 april 2014

Participatie, zelfredzaamheid, eigen verantwoordelijkheid: de verzorgingsstaat moet zich omvormen naar ‘samen zorgen’.  Het betekent dat vrijwilligers, mantelzorgers en verzorgenden steeds meer gaan samenwerken.

Lees verder

Respondenten gezocht voor mantelzorg onderzoek

Publicatiedatum: 25 maart 2014

Willen stiefkinderen wel of niet mantelzorg verlenen aan stiefouders? 

Movisie en de Vrije Universiteit zijn op zoek naar volwassen stiefkinderen en stiefouders voor hun onderzoek 'mantelzorg in stiefgezinnen'. Daarmee willen ze te weten komen hoe mantelzorg in stiefgezinnen werkt.

 

Lees verder