Nieuws

De Mantelzorger verschijnt alleen nog in oktober!

Publicatiedatum: 16 april 2014

Mezzoleden ontvangen dit jaar alleen in oktober het magazine de Mantelzorger. Het mei-nummer komt te vervallen.

Wilt u wel op de hoogte blijven van alle Mezzo-activiteiten? En het mantelzorgnieuws? Meld u zich dan HIER aan voor de gratis digitale nieuwsbrief: de Mantelzorg Actueel.

 

Werkconferentie over samenspel formele en informele zorg

Publicatiedatum: 7 april 2014

Participatie, zelfredzaamheid, eigen verantwoordelijkheid: de verzorgingsstaat moet zich omvormen naar ‘samen zorgen’.  Het betekent dat vrijwilligers, mantelzorgers en verzorgenden steeds meer gaan samenwerken.

Lees verder

Mantelzorgers geven de zorg uit handen

Publicatiedatum: 7 april 2014

Mantelzorgers kunnen vanaf morgen de zorg uit handen geven bij Respijthotel Apeldoorn. Dan opent het hotel officieel haar deuren. Mensen met dementie en hun mantelzorgers kunnen daar samen verblijven in een gastvrije sfeer.

 

Lees verder

Respondenten gezocht voor mantelzorg onderzoek

Publicatiedatum: 25 maart 2014

Willen stiefkinderen wel of niet mantelzorg verlenen aan stiefouders? 

Movisie en de Vrije Universiteit zijn op zoek naar volwassen stiefkinderen en stiefouders voor hun onderzoek 'mantelzorg in stiefgezinnen'. Daarmee willen ze te weten komen hoe mantelzorg in stiefgezinnen werkt.

 

Lees verder

Huisvestingswet 2014 goed voor mantelzorgers

Publicatiedatum: 24 maart 2014

De gemeente krijgt meer zeggenschap over de toewijzing van sociale huurwoningen. De Tweede Kamer stemde op 11 maart 2014 in met de nieuwe huisvestingswet.

Lees verder

Een maatje naast de mantelzorger

© Oranje Fonds - Bart Homburg
Koning Willem-Alexander was vorige week op werkbezoek bij Vriendendienst ”Samen Sterk” in Zeist. Als je zorgt voor een familielid of vriend met een psychiatrisch probleem, dan is het fijn als een vrijwilliger sociale activiteiten onderneemt met jouw familielid of vriend. In Zeist is de Vriendendienst een groot succes.
Lees verder

Vergeet mij niet! Nieuw TV-programma over dementie

Publicatiedatum: 17 maart 2014

De kans dat je als Nederlander dement wordt is op dit moment 20% en dat percentage stijgt nog steeds. In de tv-serie Vergeet mij niet ziet u het dagelijks leven van vier mensen die moeten leven met hun eigen, specifieke vorm van dementie.

Lees verder

Maakt u voldoende gebruik van teruggaaf belastingen?

Publicatiedatum: 13 maart 2014

Zorgt u als mantelzorger voor een chronisch zieke of gehandicapte die deel uitmaakt van uw huishouden? Maak dan gebruik van de post Aftrekpost specifieke zorgkosten.

Lees verder

Wie zorgt er straks voor oma?

Publicatiedatum: 6 maart 2014
Oma in huis

Journaliste Melliena Beckmann neemt een kleine twee weken haar oma in huis. Ze wil in beeld brengen waar familie of mantelzorgers mee te maken krijgen als zij hun vader, moeder, opa of oma in huis nemen. 

Lees verder

Tweede seizoen Bikkels gaat van start

Publicatiedatum: 27 februari 2014

Wassen, strijken, uit bed halen, opvrolijken en zorgen dat het eten op tafel staat…. Niet meteen het eerste waar je aan denkt als kind. Bikkels duikt in hun leven vol verantwoordelijkheden die jonge mantelzorgers  met doorzettingsvermogen, humor en liefde dragen. Elke dag weer.

 

Lees verder

Gratis verwenweekend voor gezinnen met een zorgvraag

Publicatiedatum: 27 februari 2014

Heeft iemand uit uw gezin een beperking of is iemand ziek? Dan kunt u uw gezin aanmelden voor het Care4Kids Event Heino 2014. Een gratis verwenweekend voor gezinnen met een zorgvraag.

Lees verder

Ä 75.000 voor vernieuwend idee voor mantelzorg of vrijwilligerszorg

Publicatiedatum: 27 februari 2014

Heeft u een vernieuwend idee voor mantelzorg of vrijwilligerszorg? Stuur dat idee dan in voor de Nationale Zorgvernieuwingsprijs van ZonMw en VSBfonds. De winnaar krijgt € 75.000 om zijn idee uit te voeren.

Lees verder

Nieuwe website goedvertegenwoordigd.nl gelanceerd

Publicatiedatum: 20 februari 2014

Kan degene voor wie u zorgt de regie over het eigen leven niet meer voeren? Dan kan u of iemand anders als vertegenwoordiger optreden. Bijvoorbeeld bij toestemming geven voor een zorg- of behandelplan of bij bankzaken.

Lees verder

Aanscherping AOW door kostendelersnorm

Publicatiedatum: 13 februari 2014

De Tweede Kamer stemde dinsdag in met de plannen van het kabinet om een zogenaamde kostendelersnorm ook in te voeren voor mensen met een AOW. De Eerste Kamer moet nog akkoord gaan.

Lees verder

Blijft Wet werk en bijstand grimmig voor mantelzorgers?

Publicatiedatum: 6 februari 2014

Staatsecretaris Klijnsma heeft overeenstemming bereikt over aanpassingen in de Wet werk en bijstand en de Participatiewet. In de brief aan de Tweede Kamer wordt gesteld dat maatwerk het uitgangspunt is.

Lees verder

Doe mee aan SCP onderzoek over grenzen mantelzorg

Publicatiedatum: 6 februari 2014

In de nabije toekomst zal een steeds groter beroep gedaan worden op mantelzorgers. Het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) is bezig met een onderzoek naar de ontwikkelingen in de zorg.

Lees verder

Hebt u ideeŽn voor verbetering palliatieve zorg?

Publicatiedatum: 3 februari 2014

Doe dan mee aan de wedstrijd voor innovatie ideeën over palliatieve zorg van VGZ. VGZ zoekt het beste idee om samen met u uit te voeren.

Lees verder

Zelfredzaamheid van mantelzorgers en cliŽnten ontstaat niet vanzelf

Publicatiedatum: 20 januari 2014

Mantelzorgers, chronisch zieken, ouderen en gehandicapten doen voor ondersteuning niet zo snel een beroep op buren of familie. Veel mensen die zorg geven of zorg nodig hebben durven niet goed om hulp te vragen.

Lees verder

Dementie en samen genieten

Publicatiedatum: 24 december 2013

Wanneer je partner of ouder de diagnose dementie krijgt is dat een moeilijke boodschap, met veel verdriet waardoor het leven verandert. Toch vinden veel mensen een manier om samen van het leven te blijven genieten.

Lees verder

Veranderingen in de zorg vanaf 1 januari 2014

Publicatiedatum: 19 december 2013

Het verplicht eigen risico gaat omhoog, de Wtcg en de CER worden afgeschaft,  het verder scheiden van wonen en zorg en veranderingen in het persoonsgebonden budget.

Lees verder