Steunpunt Zorg voor Welzijn, Hoorn

Het Steunpunt Zorg voor Welzijn in Hoorn zet in op ondersteuning van de mantelzorger door vrijwilligers. Een bijzondere vraag tijdens een intake voor inzet van een vrijwilliger was daar de grootste motivatie om het project 'Mantelzorg in laatste zorg' te starten.

 

In het projectverslag schrijft men: Tijdens een intake voor de inzet van een vrijwilliger bij een moeder in de laatste levensfase is een tienerdochter aanwezig. Op de vraag of zijzelf iets nodig heeft om mee te kunnen zorgen vraagt ze voorzichtig of er een mevrouw zou kunnen zijn, die nog eens met haar voor haar moeder zou kunnen koken. Deze vraag heeft uiteindelijk tot een bredere taak van de VPTZ-coördinator geleid.

Vraaggericht werken

Bij een intake staat niet de inzet van de vrijwilliger centraal maar dat wat de mantelzorger aan praktische en/of emotionele ondersteuning nodig heeft.  Vervolgens gaat de coördinator de ondersteuning in gang zetten en blijft voor de mantelzorger het vaste aanspreekpunt. Een casemanager informele zorg pur sang.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze pagina. Schrijf een reactie.

Reageren

Nieuwe reacties:
Typ het getal zestien in cijfers:

Let op! Uw reactie wordt direct zichtbaar op de website. De sitebeheerder heeft het recht ongewenste reacties zonder overleg te verwijderen.