Vrije tijd

Even tijd voor jezelf nemen, het klinkt zo vanzelfsprekend en logisch. Voor mantelzorgers is dat meestal niet zo eenvoudig: de zorg moet overgenomen worden.

 

Voor veel mensen is het overdragen van zorg aan iemand anders juist nodig om het vol te kunnen houden. Op een vrije dag in de week of een vakantie kunt u weer energie opdoen. Prettig om te weten dat u de zorg tijdelijk aan iemand kunt overdragen bij wie de zorg in goede handen is. Dit heet respijtzorg.

 

Lees meer: 

Arrangementen

Als u lange tijd voor uw partner, kind, ouder of buur zorgt die chronisch ziek, gehandicapt of hulpbehoevend is, valt het misschien niet mee om momenten voor uzelf in te lassen. Toch is het belangrijk om af en toe even tijd voor uzelf te nemen.

 

De ontspanningsarrangementen voor mantelzorgers bieden u de mogelijkheid om even op adem te komen.

 

Lees meer:

Vakantie

Wilt u samen met degene voor wie u zorgt op vakantie? Dan vindt u hieronder links naar websites met een vakantieaanbod speciaal geschikt voor mantelzorgers en mensen met een handicap of chronische ziekte. Bij vakanties voor kinderen met een beperking kunnen ook de andere gezinsleden mee.

 

Lees meer:

Reacties

Schrijf een reactie

Reageren

Nieuwe reacties:
Typ het getal achttien in cijfers:

Let op! Uw reactie wordt direct zichtbaar op de website. De sitebeheerder heeft het recht ongewenste reacties zonder overleg te verwijderen.

Heeft u een vraag aan Mezzo? Bel of mail dan de Mantelzorglijn (tel.nr. 0900-20 20 496 € 0,10 p/m)