Werk en mantelzorg

Nederland telt 2,4 miljoen mantelzorgers. De grootste groep is tussen de 35 en 65 jaar. Dat betekent dat op dit moment al 1 op de 8 werknemers ook mantelzorger is. En dat worden er steeds meer door:

  • de vergrijzing
  • de personeelstekorten in de professionele zorg
  • omdat steeds meer zieke en oudere mensen thuis willen blijven wonen

 

Werkende mantelzorgers combineren hun baan met de zorg voor een chronisch zieke partner, een kind met handicap of een hulpbehoevende ouder. 40% van hen voelt zich matig tot zwaar overbelast. Eén op de tien moet zelfs stoppen met werken of gaat (tijdelijk) minder werken.

Project Werk&Mantelzorg

In het project Werk&Mantelzorg zoekt Mezzo samen met organisatieadviesbureau Qidos naar baanbrekende oplossingen om de combinatie werk en mantelzorg makkelijker te maken. Lees hierover meer op de website www.werkenmantelzorg.nl.  

Meer informatie

Wilt u meer weten over werk en mantelzorg? Neem dan contact op met Karin Verbeek, karin.verbeek@mezzo.nl of tel. 030-7606052.

Ervaringen delen

Heeft u ervaring met het combineren van werk en mantelzorg? Of wilt u weten hoe anderen dit doen? Deel uw ervaringen en stel uw vragen via Reacties.

Reacties

Schrijf een reactie

Reageren

Nieuwe reacties:
Typ het getal zes in cijfers:

Let op! Uw reactie wordt direct zichtbaar op de website. De sitebeheerder heeft het recht ongewenste reacties zonder overleg te verwijderen.