Campagne om aandacht te vragen voor mantelzorgers

  • Gepubliceerd: 13 oktober 2015

Start publiekscampagne 12 oktober

Met een publiekscampagne willen we aandacht vragen voor mantelzorgers. Mantelzorgers dichterbij halen: Je bent het, wordt het of hebt er (straks) een nodig.

Nodig, want niet-mantelzorgers (h)erkennen mantelzorgers onvoldoende. Tegelijk zijn er veel mantelzorgers die zichzelf niet als mantelzorger zien of willen zien. Zij vinden de zorg die zij geven vaak vanzelfsprekend. Maar dat betekent niet dat ze alles alleen hoeven doen. Vaak zijn er mensen in de omgeving die willen helpen. Zoals buren, vrienden, de gemeente, én Mezzo.

Wat doen we?

We leggen uit wat mantelzorg is en dat zij overal zijn, vaak onzichtbaar. En roepen iedereen die een mantelzorger kent op via een kaartje een applausje te sturen. Zo voelen zij zich gesteund en (h)erkend.

Dit is ook een stap voor u als mantelzorger om u te laten zien. Zodat u extra steun kunt krijgen als dit nodig is.

Hoe doen we dat?

  • Van 12 t/m 30 oktober zijn we volop op radio. U kunt ons horen op Sky radio, 100% NL, Radio 10, Radio 2 en op de regionale omroepen. Beluister onze radio-commercial.
  • Ook kunt u ons vanaf 12 oktober tot einde van dit jaar online tegenkomen. Op facebook plaatsen we posts, waaronder filmpjes van groepen die een applausje geven. Ook deelnemers worden geprikkeld met posts hun vrienden te activeren.
  • Op internet plaatsen we banners om Nederland te activeren, en zetten we prerolls in die voor YouTube filmpjes worden afgespeeld. Hierin zien we verschillende groepjes klappende mensen met oproep mee te doen.
  • Vanaf 6 oktober staat er een actiebanner op www.mezzo.nl en geven we in onze nieuwsbrieven aandacht aan deze campagne.
  • Natuurlijk zoeken we ook contact met de pers. Wanneer zij dit oppakken hebben we daarmee nog meer aandacht voor de mantelzorgers.

Doe mee!

Like en deel het Mezzo-applaus op onze facebook-pagina en stuur een applausje naar een mantelzorger