De beste zorgverzekeraar voor mantelzorgers?

  • Gepubliceerd: 2 december 2014

Zorgverzekeraars buitelen over elkaar heen met reclames over de beste en goedkoopste zorgverzekeringen. Maar hoe zit het voor mantelzorgers? Menzis heeft de meeste diversiteit aan vergoedingen voor mantelzorg. De meest uitgebreide verzekering is het aanvullende pakket ‘Excellent’ van Avéro Achmea.

Wilt u weten of uw zorgverzekeraar oog heeft voor mantelzorgers? Bekijk dan het vergelijkingsoverzicht voor aanvullende zorgverzekering 2015 dat de Consumentenbond ook dit jaar voor Mezzo uitvoerde. Over het algemeen springt Menzis eruit omdat zij de meest uitgebreide vergoedingen kent.

Opvallende zaken

In de basisverzekering is wat betreft vergoeding voor mantelzorg niets opgenomen. Ook zijn er enkele verzekeraars die in de aanvullende verzekering geen enkele vergoeding bieden voor vervangende mantelzorg of een mantelzorgmakelaar. Deze verzekeraars zijn dan ook niet in het overzicht opgenomen.

Vergoeding mantelzorg

Van de zorgverzekeraars die in hun aanvullende verzekeringen een vergoeding voor mantelzorg geven, vallende de volgende zaken op:

  • Menzis heeft de meeste diversiteit aan vergoedingen voor mantelzorg. Naast vervangende mantelzorg en de mantelzorgmakelaar, wordt ook een mantelzorgarrangement vergoed en is er mogelijkheid tot het volgen van een mantelzorgcursus.
  • De meest uitgebreide verzekering is het aanvullende pakket ‘Excellent’ van Avéro Achmea, die vervangende mantelzorg voor 100% vergoedt.
  • Slechts bij een aantal verzekeraars is ook vergoeding van een mantelzorgmakelaar opgenomen.
  • Andere opvallende vergoedingen zijn:
    • PNOzorg: vergoeding van dierenopvang;
    • Zilveren Kruis Achmea: vergoeding van Opkracht (mantelzorgarrangement) voor alleen de mantelzorger of voor zowel de mantelzorger als de zorgbehoevende samen.

Vergoedingen vervangende mantelzorg

In het overzicht zijn alleen de aanvullende verzekeringen meegenomen die een vergoeding geven voor vervangende mantelzorg en/of een mantelzorgmakelaar.

Meer weten

Heeft u vragen over de verschillende zorgverzekeringen? Neem dan direct contact op met de betreffende zorgverzekeraar. Zij kunnen u veel meer vertellen over de premie en de vergoedingen.

U kunt tot 1 januari 2015 uw huidige verzekering opzeggen. Tot 1 februari 2015 kunt u overstappen naar een andere zorgverzekeraar.

Vergelijkingsoverzicht