Mantelzorg tv coach is bekend

  • Gepubliceerd: 26 juni 2015

Dorrit van Someren wordt de Mezzo mantelzorgcoach voor het nieuwe RTL4 programma Ik zorg voor jou van en met Peter van der Vorst. Zij gaat mantelzorgers op tv begeleiden tijdens hun zoektocht naar meer balans tussen hun mantelzorgtaken en hun eigen leven.

Mezzo is intensief bij dit tv programma betrokken en is blij dat de Mezzo mantelzorgcoach voortkomt uit een van de samenwerkende lidorganisaties van Mezzo. Dorrit werkt sinds vijf jaar als mantelzorgcoach bij Mantelzorg & Meer in Amstelveen en omstreken. Haar pragmatische aanpak, kennis van zaken, frisse uitstraling en psychologische achtergrond maken haar de perfecte kandidaat voor dit programma. Dorrit neemt plaats in het hulpteam van Peter van der Vorst dat verder bestaat uit een familiecoach en een verzekeringsexpert.

Ik zorg voor jou

Ik zorg voor jou vertelt elke aflevering een mantelzorgverhaal van mensen die zichzelf hebben aangemeld of door anderen zijn aangemeld. Elke case wordt geĆÆntroduceerd door het persoonlijke verhaal van de betrokkenen en geeft een beeld van de huidige situatie en hoe dit zover is gekomen. In dit onderdeel wordt duidelijk wat de hulpvraag precies is en waarop het hulpteam zich gaat richten om tot een oplossing te komen. Zoals hulp bij het aanvragen en vinden van relevante regelingen/hulpmiddelen, bij financiĆ«le zaken, bij de zorg, bij emotionele zaken en bij ontspanning voor de mantelzorger.

Het is op dit moment nog niet bekend wanneer Ik Zorg Voor Jou te zien zal zijn bij RTL 4.