Mezzo Model Informele Zorg: zó ondersteunt u mantelzorgers en zorgvrijwilligers

  • Gepubliceerd: 16 oktober 2014

De veranderingen in de zorg vragen om goede ondersteuning en toerusting van mantelzorgers en zorgvrijwilligers. Het Mezzo Model Informele Zorg laat zien hoe de lokale ondersteuning van de informele zorg er uit zou moeten zien.

Nee, mantelzorg kan en mag niet verplicht worden. Net zomin als het geven van vrijwilligerszorg. Maar de vraag of iemand iets voor een ander kan betekenen, zal vaker en dringender worden gesteld.

Wanneer familie, het sociale netwerk, of vrijwilligers een bijdrage kúnnen leveren aan zorg en ondersteuning van een naaste, zal een beroep op hen worden gedaan.

Mezzo vindt dat mensen op eigen wijze moeten kunnen zorgen. Wie kan zorgen op een manier die goed bij het eigen leven past, zal langer, beter en gezonder voor een ander kunnen zorgen.

Het Model Informele Zorg vertelt ook hoe gemeenten, zorgaanbieders, belangenbehartigers en (welzijns)organisaties voor mantelzorgondersteuning en vrijwilligerszorg daar voor zouden moeten samenwerken. Want zij staan gezamenlijk voor de uitdaging de inzet van mantelzorgers en zorgvrijwilligers mogelijk te maken.

Bekijk het Mezzo Model Informele zorg en download uw gebruiksaanwijzing!

Meer informatie, of advies? Neem contact op met een van onze adviseurs.