Nieuw: Mezzo Mantelzorgmaatjes

  • Gepubliceerd: 1 juli 2016

Vanaf vandaag stelt Mezzo Mantelzorgmaatjes beschikbaar voor leden van Mezzo. Via de Mantelzorglijn en Juridisch Advies kan een maatje worden ingezet. Het betreft een pilot tot mei 2017.

Pilot; voor en door mantelzorgers

Vandaag starten we een pilot voor drie maanden waarin we leden van Mezzo de mogelijkheid geven gebruik te maken van deze extra service. De Mezzo Mantelzorglijn en Juridisch Advies wijzen mantelzorgers altijd op de mogelijkheden om hulp in te zetten. Afhankelijk van de vraagstelling en mogelijkheden verwijzen zij naar een steunpunt mantelzorg, bespreken de mogelijkheid van een mantelzorgmakelaar vanuit de zorgverzekering, en wijzen op de mogelijkheid van een Mezzo Mantelzorgmaatje.

De mantelzorger geeft zijn voorkeur aan en de medewerker van Mezzo schakelt indien gewenst een maatje in. 

De mantelzorgmaatjes

Er zijn zes Mantelzorgmaatjes uit verschillende regio’s getraind door Mezzo. De maatjes zijn er om de mantelzorgers te helpen met het invullen van formulieren en advies en informatie te geven over bijvoorbeeld belastingen en het persoonsgebonden budget. Maar ook om de mantelzorger wegwijs te maken in de verschillende regels en loketten, waardoor de mantelzorger weer verder kan. Daarnaast begeleiden de maatjes desgewenst vanuit de afdeling Juridisch Advies mantelzorgers bij zittingen van bezwaren- en klachtencommissies en overige (bemiddelings)gesprekken. De maatjes ondersteunen de mantelzorgers tijdens een huisbezoek of zo mogelijk ook vanuit hun eigen huis (telefonisch/per mail of skype) of op kantoor in Bunnik. Na mei 2017 evalueren we dit project en beslissen we of en hoe we hiermee verder gaan.

Meer informatie

Attendeer jij ook de mantelzorgers en zorgprofessionals op deze nieuwe service? Heb je vragen of opmerkingen? Stel ze gerust aan de Mantelzorglijn via 0900-20 20 496 of mantelzorglijn@mezzo.nl.