Nieuw: Mezzo Mantelzorgmaatjes

  • Gepubliceerd: 1 juli 2016

Als mantelzorger krijgt u veel te maken met regelwerk, wetgeving en procedures bij de zorg voor uw naaste. Dit is vaak ingewikkeld en kost veel tijd. Heeft u behoefte aan ondersteuning bij uw regel- en administratieve taken door iemand die uw situatie begrijpt? Dan zijn de Mantelzorgmaatjes misschien iets voor u.

De Mantelzorgmaatjes

Mezzo start tot mei 2017 een pilot met zes Mantelzorgmaatjes. Een Mantelzorgmaatje is een vrijwilliger van Mezzo. Alle maatjes zijn zelf (ex)mantelzorger en kunnen zich daarom goed inleven in uw situatie. Ook hebben ze zelf ervaring met bijvoorbeeld het regelen van zorg. Ze kunnen u helpen om overzicht en grip te krijgen op regeltaken en administratieve zaken. Of door mee te gaan naar gesprekken of zittingen. 

De maatjes komen aan huis, helpen u vanuit hun eigen huis (telefonisch/per mail of skype) of u kunt met ze afspreken op het kantoor van Mezzo in Bunnik. Uiteraard zorgt Mezzo ervoor dat ze op de hoogte zijn van actuele informatie om u zo goed mogelijk verder te helpen. Leden van Mezzo kunnen gratis een maatje aanvragen.

Maatje aanvragen?

Is een mantelzorgmaatje iets voor u? Neem dan contact op met de Mezzo Mantelzorglijn via 0900-20 20 496 of mantelzorglijn@mezzo.nl.