Train-de trainer ‘Effectief leiderschap’

  • Training
  • Gepubliceerd: 30 mei 2017
Datum: 13-04-18 09:30 tot 13-04-18 16:30

Steeds meer steunpunten maken de omslag naar lokaal expertisecentra. Dit vraagt om vernieuwing, flexibiliteit en verandering. Echter, veranderingen stuiten niet zelden op weerstand. Hoe ga je hier als leidinggevende of teammanager mee om? Hoe zorg je dat met verandering juist positief energie vrij komt in plaats van dat verandering alleen energie kost? Vanuit Mezzo Academie hebben we een training ontwikkeld dat u helpt om verandering succesvol gerealiseerd te krijgen, gebaseerd op het  congruentiemodel.

Na deze training

  • Heeft u een goed beeld van de (veranderde) omgeving en heeft u dit vertaald en afgebakend in concrete doelen voor uw eigen team(s)
  • Bent u bewust van uw kwaliteiten als leidinggevende en heeft u handvatten aangereikt gekregen om medewerkers positief in beweging te krijgen
  • Zijn uw (communicatieve) vaardigheden en zelfvertrouwen als leidinggevende versterkt en het plezier om medewerkers in beweging te krijgen vergroot
  • Heeft u geoefend met verschillende gesprekstechnieken
  • Heeft u een veranderplan ontwikkeld waarmee u direct in de praktijk aan de slag kan

Programma

Tijdens deze training leert u hoe u als leidinggevende de gewenste organisatieverandering kunt realiseren. Daarbij staan we eerst stil bij de vraag waarom je wilt of moet veranderen, en als we dat scherp hebben, wat je vervolgens wilt veranderen. Als dit duidelijk is, gaan we kijken hoe u deze verandering kunt bereiken. We gaan in op hoe u als leidinggevende invloed kunt uitoefenen op de verandering. We behandelen vier invloedvelden die u als leidinggevende kunt aanwenden om verandering te bereiken: via kaders die u geeft, via de context die u schept, via de aandacht die u schenkt en via het gedrag dat u toont. Na afloop van de training heeft u uw vaardigheden als leidinggevende versterkt en een plan van aanpak ontwikkeld waar u direct mee aan de slag kan.

Wanneer en waar?

Vrijdag 13 april en dinsdag 24 april van 9:30-16:30. De training wordt gehouden bij Mezzo in Bunnik en wordt afgesloten met een diner.

Voor wie?

Voor leidinggevenden en teamleiders die hun leiderschapskwaliteiten willen versterken.

Studiebelasting

De studiebelasting van deze training bedraagt 24 uur inclusief voorbereiding en eventuele huiswerkopdrachten.

Begeleiding

Deze training wordt begeleid door Annemiek Hormann van de Mezzo-trainerspool.

Kosten

De prijs van open inschrijving is per deelnemer € 850,00 voor Mezzo-leden en € 1000,00 voor niet-leden,  inclusief lunch en diner op de laatste trainingsdag.  De training gaat door bij minimaal 4 aanmeldingen. Het aantal deelnemers per groep bedraagt maximaal 8.

Inschrijven

Meld u aan via het inschrijfformulier.
Door u in te schrijven gaat u akkoord met de Aanmeldprocedure en leveringsvoorwaarden scholingsactiviteiten