Train de trainer Natuurlijk, een netwerkcoach!

  • Training
  • Gepubliceerd: 22 april 2017
Datum: 31-10-17 09:30 tot 31-10-17 16:30

De succesvolle methodiek 'Natuurlijk, een Netwerkcoach!' van Mezzo vergroot het sociale netwerk van kwetsbare burgers. Via deze methode coacht een (vrijwillige) netwerkcoach stapsgewijs een burger, zorgvrager of mantelzorger bij het versterken van het sociale netwerk.
Tijdens deze training van twee dagen leert u hoe u een training aan vrijwillige netwerkcoaches kunt geven, zodat u vrijwilligers kunt opleiden tot netwerkcoach.

Na afloop van deze training:

  • Heeft u kennis en inzicht in de methode Natuurlijk, een netwerkcoach!
  • Bent u op de hoogte van het belang van een sociaal netwerk voor kwetsbare mensen
  • Bent u in staat om binnen uw organisatie vrijwilligers op te leiden als netwerkcoach, gebaseerd op de methode Natuurlijk, een netwerkcoach!
  • Heeft u een duidelijk beeld van uw rol in de scholing en begeleiding van uw vrijwilligers.
  • Heeft u een aanzet op maat gemaakt voor een scholingsprogramma waarmee u op een actieve en stimulerende wijze de vrijwilligers kan voorbereiden op hun taak en rol op het gebied van sociale netwerkvorming.
  • Weet u hoe u zelf vrijwilligers kunt scholen tot netwerkcoach en heeft u geoefend met werkvormen en vaardigheden.

Voor wie

Coördinatoren/trainers (in)formele zorg en sociale wijkteams.
Let op! We gaan er bij deze training vanuit dat u of uw organisatie al een plan heeft hoe u met de netwerkcoaches aan de slag gaat. Bijvoorbeeld, hoe u deze gaat werven. Heeft u nog geen plan? Dan kunt u beter eerst de basistraining ‘Natuurlijk, een netwerkcoach!’ volgen.

De training is voor coördinatoren en trainers binnen de formele en informele zorg. Bij de opzet van het programma is ervan uitgegaan dat u ervaren bent in het begeleiden en ondersteunen van groepen vrijwilligers. En dat u ervaring heeft in het verzorgen van bijeenkomsten en/of scholing. Dit betekent dat wij een basiskennis verwachten wat betreft omgaan met groepsprocessen en didactische vaardigheden. Als u dit niet heeft dan adviseren we u om eerst de  basiscursus Train de trainer; algemene coaching vaardigheden te volgen.

Het wordt aanbevolen na deze training de e-learning Nen af te nemen.

Wanneer en waar

Dinsdag 31 oktober en 14 november 2017. Op beide dagen is de training van 9.30 tot 16.30 uur. Locatie: Bij Mezzo in Bunnik.

Mezzo traint ook direct netwerkcoaches en wij kunnen ook on-the-job coachen bij het geven van deze training aan uw netwerkcoaches. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met de Mezzo Academie.

Begeleiding

Deze training wordt begeleid door trainers Carine Blauw en Wietske Dekkers van de Mezzo-trainerspool.

Wat kost het?

€ 520,00 voor leden en € 610,00 voor niet-leden, exclusief BTW, inclusief lunch.
Tijdens de training ontvangt u de map 'Natuurlijk, een netwerkcoach!'. De map is inbegrepen. De training gaat door bij minimaal 8 aanmeldingen.

Inschrijven

U kunt zich niet meer aanmelden voor deze training.

Door u in te schrijven gaat u akkoord met de Aanmeldprocedure en leveringsvoorwaarden scholingsactiviteiten.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze training of andere opleidingen/trainingen kunt u contact opnemen met mezzoacademie@mezzo.nl