Training Intervisie

  • Training
  • Gepubliceerd: 5 juli 2015
Datum: 14-03-18 09:30 tot 14-03-18 16:30

Als begeleider van mensen staat u er vaak alleen voor. Iedereen probeert in het werk vaak zijn eigen wiel uit te vinden terwijl u veel van elkaar kunt leren. Daarom is intervisie een toegankelijke en directe methode om onder gelijkwaardige collega's deskundigheid uit te wisselen. Zo leert u van elkaar, zowel op kennis- inhoudelijke gebied als op het gebied van vaardigheden.

Als deelnemer aan een intervisiegroep versterkt u de effectiviteit van de zorg die u biedt en vergroot u uw zelfvertrouwen in het dagelijks werk. Intervisie groepen komen eens in de maand of in de twee maanden bij elkaar. Een intervisie groep bestaat uit mensen die te maken hebben met overeenkomstige uitdagingen in hun werk.

Na deze training

Na afloop van deze training kunt u het geleerde op twee manieren in het werk gaan toepassen:

  • Een intervisiegroep opzetten voor uzelf en uw eigen (netwerk) collega's. U kunt daartoe het initiatief nemen en hebt de deskundigheid om op gelijkwaardige manier het proces te begeleiden. U bent dan zelf ook onderdeel van de groep maar hebt door deze cursus net wat meer in huis waardoor de intervisie veel beter zal verlopen en valkuilen kunnen worden vermeden.
  • Daarnaast kunt u deze training gebruiken om intervisie op te zetten voor de vrijwilligers of voor de mantelzorgers die u begeleidt. Bij deze groep neemt u de rol van de intervisiebegeleider op u en bent u als voorzitter degene die het proces bewaakt.

Programma

Voorafgaand aan de training krijgt u een map met intervisiemethode.

De training bestaat uit 1 hele trainingsdag en 4 training-intervisie bijeenkomsten van een dagdeel.

Drie van deze bijeenkomsten worden door de trainer begeleid. Tijdens de derde bijeenkomst wordt door de groep zelfstandig in groepjes geoefend.

  • De training wordt afgestemd op het niveau en de leerbehoefte van de afzonderlijke deelnemers.
  • De training is gericht op de professionele en persoonlijke ontwikkeling van de deelnemers.
  • De training vergroot en verdiept kennis en begeleidingsvaardigheden.

Tussen de eerste trainingsdag en de training-intervisie bijeenkomsten zit steeds een maand.

Deze periode van vijf maanden biedt de deelnemers gelegenheid om ervaring op te doen als intervisiebegeleider. De training-intervisie bijeenkomsten worden gebruikt om:

  • Het geleerde te verdiepen.
  • Eventuele vragen of problemen die in de praktijk zijn opgedaan te bespreken.
  • Met de vaardigheden te oefenen.

Let op: de training is intensief. Er wordt veel geoefend en interactief gewerkt. De oefeningen zijn verrassend en uitdagend en inspireren om zelf met het geleerde aan de slag te gaan. Hierbij is een actieve inzet belangrijk.

De training wordt verzorgd door Annemiek Hormann, een zeer ervaren trainer coach en intervisie begeleider.

Wanneer en waar

Woensdag 14 maart. Deze training duurt van 9.30 tot 16.30 uur. De 4 training-intervisie bijeenkomsten worden op deze dag ingepland. Deze training vindt plaats bij Mezzo in Bunnik.

Begeleiding

Deze training wordt begeleid door Annemiek Hormann van de Mezzo-trainerspool.

Voor wie?

De training is bestemd voor professionals werkzaam bij organisaties van mantelzorgondersteuning en intensieve vrijwilligerszorg. De training is geschikt voor zowel beginnende als ervaren professionals. Ervaring met intervisie of een aansluitende opleiding zijn wel gewenst.

Wat kost het?

€ 646,- voor leden en € 760,- voor niet-leden, inclusief lunch op de openingsdag. De training gaat door bij minimaal 6 aanmeldingen. Deze training kan ook in company gegeven worden. Meer informatie over de mogelijkheden voor een in company training kunt u contact opnemen met via mezzoacademie@mezzo.nl

Aanmelden

U kunt zich niet aanmelden voor deze training.

Meld u aan via het inschrijfformulier.

Door u in te schrijven gaat u akkoord met de Aanmeldprocedure en leveringsvoorwaarden scholingsactiviteiten.