Training 'Laat mantelzorg werken'

  • Training
  • Gepubliceerd: 8 februari 2018
Datum: 25-01-16 09:30 tot 25-01-16 16:00

Door de veranderingen in de zorg wordt van iedereen gevraagd meer voor elkaar te doen. De druk op de werkende mantelzorgers was al groot en neemt hierdoor nog verder toe. Van de werkenden is 1 op de 6 mantelzorger, in de zorg is dit zelfs 1 op de 4. De zorgtaken hebben uiteraard ook invloed op het werk. Voor werkgevers is dit een realiteit waar ze niet om heen kunnen. Het bespreekbaar maken van het thema op de werkvloer en samen een oplossing zoeken, helpt de mantelzorger én de werkgever. Door afspraken te maken hoeft het werk er niet onder te leiden en kan overbelasting voorkomen worden. Mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid helpt hierbij.

Voor wie

Deze training is voor consulenten mantelzorg en mantelzorgmakelaars. U kunt, naast het ondersteunen van werkende mantelzorgers, een belangrijke rol spelen in het stimuleren van werkgevers om mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid te voeren. Hierin is aandacht is voor de combinatie werk en mantelzorg en wordt gezocht naar maatwerkoplossingen voor de werknemer. In de training 'Laat mantelzorg werken!' gaat u actief aan de slag met uw adviesrol richting werkgevers.

Tijdens de training

In deze eendaagse training leert u door praktische oefeningen hoe u zichzelf kunt presenteren aan werkgevers. En hoe u zich in kunt leven in de positie van de werkgever. U leert met welke argumenten u een werkgever kunt aanspreken en hoe u omgaat met weerstand.

Na afloop van de training

  • Weet u hoe u zich kunt voorbereiden en presenteren.
  • Heeft u kennis van de argumenten die een werkgever aanspreken en wat een werkgever te winnen heeft met mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid.
  • Bent u op de hoogte van de (tijds)investering voor een werkgever om mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid in te voeren.
  • Kent u de tools en instrumenten van stichting Werk & Mantelzorg.

Wanneer en waar

Maandag 25 januari van 9.30 tot 16.00 uur, locatie omgeving Utrecht.

Bij de training hoort ook een terugkommiddag. De datum wordt nog bepaald.

Kosten

€ 247,00 voor leden en € 370,00 voor niet leden, excl BTW. inclusief lunch.

Inschrijven

Meld u aan via het inschrijfformulier.

Door u in te schrijven gaat u akkoord met de Aanmeldprocedure en leveringsvoorwaarden scholingsactiviteiten.

Meer informatie

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met Lenette van Tienhoven: l.vantienhoven@mezzo.nl of 030 7606051.