Training 'Omgaan met lastig gedrag' voor trainers en begeleiders

  • Scholing
  • Gepubliceerd: 7 juli 2015
Datum: 14-03-17 09:30 tot 14-03-17 17:00

Als u trainingen geeft of begeleider bent van vrijwilligers of mantelzorgers dan krijgt u met allerlei soorten mensen te maken. Hier komt veel moois uit maar u krijgt ook te maken met weerstand, storend gedrag, lastige situaties en conflicten. Als professional heeft u de verantwoordelijkheid hier goed mee om te gaan en dat kan soms knap lastig zijn! Tijdens de training 'omgaan met lastig gedrag' wordt er gewerkt aan uw vaardigheden om als begeleider de voor u uitdagende of lastige situaties het hoofd te houden.

Als professional is het van groot belang om regelmatig stil te staan bij uw praktijkervaringen, te sparren met collega's, tips en ideeën uit te wisselen en te oefenen met nieuw onbekend gedrag. Deze dag biedt daartoe volop gelegenheid, inspiratie en inzicht.

Wat u als moeilijk of lastig ervaart, is heel persoonlijk. Welk gedrag raakt u? Wat brengt u als trainer of begeleider uit evenwicht? Deze training biedt u naast concrete tips en handvaten over hoe hier mee om te gaan, laat men u op uw eigen gedrag reflecteren, wie bent u? We doen dat met humor, diepgang en inspirerende oefeningen, vanuit de persoonlijke vragen en werkthema's van deelnemers. Deze training wordt incompany en als open inschrijving aangeboden.

Na deze training

  • heeft u praktische inzichten en tools om met voor u lastige situaties makkelijker te kunnen omgaan.
  • heeft u nieuwe inspiratie opgedaan en heeft u nieuwe collega's leren kennen en met hen inzichten over werksituaties uitgewisseld.

Programma

  • Hoe spreekt u de mensen aan op storend of inadequaat gedrag?
  • Er wordt stilgestaan bij lastige situaties. Hoe gaat u als begeleider om met weerstand van deelnemers?
  • Feedbackvaardigheden. Hoe creëert u een positief leerklimaat en buig je een negatieve sfeer om?
  • Hoe kunt u de vrijwilligers/deelnemers door middel van trainen "boeien en binden".

Duur

Een trainingsdag.

Voor wie?

Coördinatoren en begeleiders van vrijwilligers.

Begeleiding

Deze training wordt begeleid door Annemiek Hormann van de Mezzo-trainerspool.

Kosten

De prijs van open inschrijving is per deelnemer € 225,00 voor Mezzo-leden en € 265,00 voor niet-leden, exclusief BTW, inclusief lunch.

Deze training kan ook incompany gegegeven worden. Daarnaast traint Mezzo ook direct vrijwilligers of kunt u on the job coachen bij het geven van deze training aan uw vrijwilligers. Voor meer informatie over de mogelijkheden kunt u contact opnemen met de MezzoAcademie.

Inschrijven

Meld u aan via het inschrijfformulier.

Door u in te schrijven gaat u akkoord met de Aanmeldprocedure en leveringsvoorwaarden scholingsactiviteiten.