TV-programma Ik Zorg Voor Jou brengt mantelzorg in beeld

  • Gepubliceerd: 9 november 2015

In het nieuwe RTL 4-programma ‘Ik Zorg Voor Jou’, te zien vanaf woensdag 6 januari, biedt Peter van der Vorst structurele hulp aan emotioneel en fysiek overbelaste mantelzorgers. Peter doet dit samen met een gespecialiseerd hulpteam, bestaande uit een familiecoach, een mantelzorgcoach van Mezzo, en een zorgadviseur van coöperatie VGZ.

Peter en zijn team creëren lucht met de benodigde hulp om het leven van alle betrokkenen aangenamer te maken. Denk aan ondersteuning bij administratieve, medische maar ook praktische zaken. Ook heeft het tv-programma het doel de kijkers wegwijs te maken in de te bewandelen weg tot het krijgen van hulp. Want hulp vragen is voor velen een grote stap.

‘Ik Zorg Voor Jou’ biedt mantelzorgers de kans om op adem te komen, maar wil tegelijkertijd ook in de omgeving om hen heen bewustzijn creëren om zo mogelijk een sociaal netwerk te mobiliseren waarmee de mantelzorger wordt ontlast.

Wat is de rol van Mezzo?

Mezzo werkt aan dit programma mee door de inbreng van haar kennis op het gebied van mantelzorg, onder meer door de inzet van de Mezzo mantelzorgcoach. En we bieden nazorg aan kandidaten en kijkers.

Dit doen we omdat mantelzorg nog steeds een begrip is wat moet groeien in bekendheid. Door samen te werken bereiken we een veel grotere groep mantelzorgers. Dit is belangrijk voor de (h)erkenning van mantelzorgers. Veel mantelzorgers zijn op zoek naar informatie en steun. Die raad en daad biedt Mezzo en dat laten we via dit programma ook weten.

Nederland telt 2,6 miljoen mantelzorgers: mensen die naast hun normale bezigheden langdurig zorgen voor een ernstig ziek of lichamelijk beperkt familielid. Zij doen dit uit liefde en zien het vaak niet als een opgave. Toch kan de zorg voor een ander te veel worden. Zij weten niet meer hoe ze alles moeten organiseren en betalen.

Meer informatie

Voor meer informatie bekijk de pagina Ik Zorg Voor Jou.