Zorgprofessionals test: in gesprek gaan met mantelzorgers

  • Gepubliceerd: 30 juni 2014

Hoe werken verpleegkundigen, verzorgenden en begeleiders in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) en verstandelijk gehandicaptenzorg (VG) samen met mantelzorgers? Op 26 juni startte de campagne waarmee Mezzo deze zorgprofessionals meer bewust wil maken dat in gesprek gaan met mantelzorgers loont. Voor de cliƫnt, voor de mantelzorger en voor henzelf.

Verrassend

Via uitdagende advertentiebanners verleidt Mezzo zorgprofessionals om de verrassende test te doen en te checken in hoeverre zij samenwerken met mantelzorgers. In 2013 werd deze test al verspreid onder zorgprofessionals in verzorgings- en verpleeghuizen en thuiszorg. 2250 verpleegkundigen en verzorgenden rondden toen de test af.

Na invulling van de testvragen verschijnt een persoonlijke uitslag. Deelnemers kunnen zien in hoeverre zij mantelzorgers en zorgvragers faciliteren, in hoeverre zij afstemmen en samenwerken met mantelzorgers en of zij mantelzorgers steunen waar dat nodig is. Tips kunnen ze bekijken op de site van Mezzo.

Waar is de campagne te zien?

De advertentiebanners zijn vanaf eind juni online te zien op de vaksites van Zorg&Welzijn, Markant, KLIK en Rehabilitatie & Herstel. Ook zijn de banners te zien op Facebook, Twitter en Google.

U hoeft geen Facebookaccount te hebben om de test de doen.

Ga naar de test