Wilt u een belangrijke rol spelen in het verbinden van formele en informele zorg? Dan biedt de pilot ‘Goed Samenspel’ met de praktische Werkwijzer van Mezzo u concrete handvatten. De pilot is gratis en loopt van september t/m december. Er is plek voor tien organisaties. U krijgt ondersteuning van een ervaren collega van SIZ-Twente, Alina Fazal. Zij heeft in diverse segmenten van de zorg vergelijkbare samenspeltrajecten uitgevoerd. Aanmelden kan t/m 8 september.

Waarom een pilot ‘Goed Samenspel’?

Mezzo wil u als mantelzorgconsulenten verder helpen bij het invullen van de rol als adviseur in het samenspel tussen zorgprofessional, mantelzorger en cliënt. Want hoe benader je zorgorganisaties en wat kun je hen concreet bieden? Welke houding past daarbij en wat doe je wel en wat niet? In de praktische Werkwijzer Goed Samenspel komt dit allemaal aan bod.

Doet u mee?

Mezzo is voor de pilot ‘Goed samenspel’ op zoek naar 10 organisaties voor mantelzorgondersteuning, die de Werkwijzer in de praktijk willen uitproberen. Er kunnen maximaal 2 consulenten per organisatie deelnemen aan dit traject.

Wat biedt Mezzo?

Mezzo biedt u een kosteloos ondersteuningstraject aan. Tijdens dit traject gaat u samen met collega’s uit het land aan de slag met de advisering van zorgorganisaties op het gebied van samenspel. Mezzo start dit traject met een inspirerende bijeenkomst, waarin de praktische Werkwijzer wordt besproken. Daarna gaat u in de eigen werksituatie aan de slag! De trajectbegeleider, Alina Fazal van SIZ-Twente, ondersteunt u tijdens het traject en zal een soort ‘helpdesk’-functie vervullen. In december wordt er een evaluatiebijeenkomst gepland, waarin de Werkwijzer wordt geëvalueerd.

Wat vragen wij van u?

Allereerst vragen wij enthousiasme om invulling te geven aan de samenwerking met zorgorganisaties. Daarnaast moet u in het najaar tijd kunnen vrijmaken om daadwerkelijk aan de slag te gaan. Het is handig als u al contacten heeft met zorgorganisaties, maar dit is geen harde voorwaarde. Ook ‘acquisitie’ vormt namelijk een onderdeel van de Werkwijzer. Uw aanwezigheid bij de start- en evaluatie-bijeenkomst is een voorwaarde om deel te kunnen nemen aan dit traject.

Looptijd pilot:

September – december.

Aanmelden is mogelijk t/m dinsdag 8 september.

Datum startbijeenkomst:

De Startbijeenkomst is: woensdagmorgen 23 september in Bunnik

Aanmelden

Heeft u interesse in deelname aan de pilot ‘Goed Samenspel’? Stuur dan een mail aan: Henriëtte van Gils, h.vangils@mezzo.nl