Mezzo is gesprekspartner voor de overheid rondom Mantelzorg op landelijk en regionaal niveau. Wij zijn actief op vele fronten om signalen op te vangen, te vertalen en onder de aandacht te krijgen. Zo hebben wij een eigen Nationaal Mantelzorgpanel waar wij regelmatig een onderzoek bij uitzetten. Maar ook via onze lidorganisaties halen wij signalen op. Door u bij Mezzo aan te sluiten als lidorganisatie zorgt u voor meerwaarde naar de overheid. Samen staan we sterk om zo de mantelzorgers in uw regio te ondersteunen.

Wilt u meer weten over de andere voordelen van een lidmaatschap? Klik hier.

Wat is er recent bereikt?

Mantelzorgboete voor AOW eindelijk van tafel

Ouderen die bij hun kind inwonen, worden definitief niet gekort op hun AOW-uitkering. De zogenoemde mantelzorgboete, die in 2019 zou ingaan, is van de baan. Dit is goed nieuws want Mezzo heeft hier jaren voor gelobbyd. Lees meer over de mantelzorgboete.

Welke mantelzorg moties zijn aangenomen?

Op 7 juni 2017 werd in de Tweede Kamer een zogenaamd dertigledendebat gehouden over de werkdruk van mantelzorgers. De woordvoerders van de fracties stelden staatssecretaris Van Rijn vragen over knelpunten die mantelzorgers ondervinden. Lees hier de resultaten van de ingediende moties.  De woordvoerders van de fracties stelden staatssecretaris Van Rijn vragen over knelpunten die mantelzorgers ondervinden. Lees hier de resultaten van de ingediende moties.

Word lid van Mezzo