Ben jij een adviseur die hart en hoofd weet te combineren? Trek jij je het lot aan van de meer dan 4 miljoen mantelzorgers in Nederland? Wil jij op een zakelijke en betrokken werkwijze bijdragen aan de ondersteuning voor deze mantelzorgers, zodat zij hun zorgtaken optimaal kunnen uitvoeren?

Mezzo is de landelijke vereniging van mantelzorgers en biedt professionele ondersteuning aan iedereen die zorgt voor een ander. Dat doen we samen met circa 300 lokale en regionale organisaties voor mantelzorgondersteuning en lokale belangenbehartigers.

Wij werken samen met elkaar en met de vele partijen die bij mantelzorg betrokken zijn: zorginstellingen, gemeenten, bedrijven, de politiek en de veelheid aan lokale initiatieven en alle leden van onze vereniging.

Wij zijn, in verband met vervanging van een vertrekkende collega en uitbreiding van ons team, op zoek naar een:

Adviseur (32 uur)

De functie

Als adviseur adviseer je gemeenten en bovengemeentelijke organisaties ten aanzien van het ondersteunen en toerusten van mantelzorgers. Je bent namens Mezzo aanspreekpunt voor gemeenten en onze lidorganisaties wanneer zij vragen hebben over bijvoorbeeld mantelzorgbeleid.

Je bent verantwoordelijk voor het realiseren van (betaalde) opdrachten. Van een aantal projecten ben je projectleider. Je maakt gebruik van tools en ervaring om de ondersteuningsbehoeften van mantelzorgers lokaal in kaart te brengen. Dit doe je onder meer in focusgroepen, die je initieert en leidt. Daarnaast organiseer en leid je interactieve werksessies met lokale partijen om bijvoorbeeld het lokale aanbod aan mantelzorgondersteuning inzichtelijk te maken of om het samenspel tussen formele en informele zorg te verbeteren. Dit resulteert in concrete beleidsaanbevelingen voor een betere aansluiting van vraag en aanbod.

Op lokaal niveau zorg je voor verbinding en de ontwikkeling van de ondersteuning van mantelzorgers waar mogelijk in samenwerking met onze lidorganisaties. De signalen die je bij gemeenten ophaalt vertaal je naar collectieve oplossingen die van belang zijn voor individuele mantelzorgers.

Als adviseur van Mezzo ben je onafhankelijk, heb je een overstijgende blik en ben je bekend met goede voorbeelden uit het land. Deze kennis deel je met andere organisaties met vragen over mantelzorg. Je denkt mee in de ontwikkeling van handreikingen voor onder meer gemeenten en je organiseert bijeenkomsten.

Je verbindt Mezzo-vrijwilligers met de lokale mantelzorgers en organisaties die mantelzorgers ondersteunen. Ook stimuleer je het lokale samenspel met de inzet van Mezzo-vrijwilligers.

Wat verwachten wij

Jij bent een betrokken, resultaat- en marktgerichte adviseur die kansen signaleert bij gemeenten en andere organisaties en in staat is deze om te zetten in opdrachten. Je blik is naar buiten gericht. Je werkt concreet, klantgericht, vraag gestuurd en projectmatig. Ook ben je in staat om datgene wat lokaal gebeurt te verzamelen en te vertalen naar andere regio’s en projecten van Mezzo. Op deze manier draag je bij aan de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten.
Je vindt het leuk om veel onderweg te zijn.

Functie-eisen

  • kennis van advisering op HBO-denk/werk-niveau
  • kennis van en ervaring met projectmanagement en het bouwen en onderhouden van relaties
  • kennis van en ervaring met acquisitie
  • proactieve, en ondernemende persoonlijkheid met humor

Arbeidsvoorwaarden

Een functie, voor in eerste instantie een jaar, die is ingeschaald in schaal 9 (€ 2.822 -  € 3.609) volgens de CAO Welzijn & Dienstverlening. Ontwikkeling vinden wij belangrijk, het persoonlijke loopbaan- en opleidingsbudget is een gewaardeerde arbeidsvoorwaarde.

Interesse?

Als je belangstelling hebt voor deze vacature, kun je je cv en motivatiebrief uiterlijk 23 juli as. sturen naar Monique Timmermans via personeelszaken@mezzo.nl.
Ivm de vakantieperiode heeft de procedure een langere doorlooptijd.