Word jij Nazorg vrijwilliger bij de Mezzo Mantelzorglijn?

Mantelzorgers krijgen te maken met veel regelwerk, ingewikkelde wetgeving en procedures bij de zorg voor hun naaste. Jij kunt als nazorg vrijwilliger de mantelzorger hierbij ondersteunen door nazorg te geven aan mantelzorgers die de Mantelzorglijn benadert hebben.

Bij de Mantelzorglijn geven we mantelzorgers informatie en advies. Bijvoorbeeld over hoe en waar ze hulp kunnen aanvragen, welke organisaties hun naaste goed kan verzorgen of hoe ze mantelzorg met werk kunnen combineren. Met een goed antwoord op deze vragen maken we het voor de mantelzorger makkelijker goede zorg te geven. 

Om de mantelzorger nog beter te helpen zijn we op zoek naar twee vrijwilligers die deze nazorg kunnen geven. Jouw inzet is van grote waarde voor mantelzorgers!

Wat doet de Nazorg vrijwilliger Mantelzorglijn?

De nazorg vrijwilligers zijn aanvullend op de dienstverlening van de Mantelzorglijn van Mezzo. Je biedt als vrijwilliger telefonisch ondersteuning aan mantelzorgers bij zaken die nog niet opgelost zijn. Je bespreekt met de mantelzorger wat nodig is om verder te komen. Hiermee help je de individuele mantelzorger en kom je op voor hun belangen. Belangrijk is dat je er voor de mantelzorger wilt zijn. Persoonlijke aandacht, meedenken en samen aan de slag gaan betekent veel. Daarnaast verzamel je signalen van mantelzorgers ten behoeve van publiciteit en de lobby van Mezzo.

Ben jij onze nieuwe Nazorg vrijwilliger Mezzo Mantelzorglijn?

Wil jij je, voor een half jaar (mogelijk langer), inzetten voor mantelzorgers? Geef je dan op als nazorg vrijwilliger bij de Mezzo Selectie.Deze vrijwilligersfunctie biedt jou de mogelijkheid om ervaring op te doen bij het ondersteunen van mantelzorgers. 

We starten met twee vrijwilligers die vanuit Mezzo aan de slag gaan en op +/- 30 minuten afstand van Bunnik wonen. Als vrijwilliger van Mezzo val je onder de Mezzo Selectie. Je krijgt professionele begeleiding, workshops, actuele informatie over mantelzorg en waardering voor je inzet. 

Ben jij iemand die de mantelzorger verder wil helpen en..

  • Interesse heeft in ontwikkelingen rondom mantelzorg en relevante wetten en regels
  • persoonlijke ervaring heeft als mantelzorger (is een pr√© maar hoeft niet)
  • goede contactuele eigenschappen en een prettige telefoonstem heeft
  • om kan of wil leren gaan met moeilijke gesprekken
  • de belangen van Mezzo kan vertegenwoordigen.
  • vaardig is met computer en internet
  • beschikbaar is op 13 juni 2016 voor de introductiebijeenkomst en training (verplicht)

Geef je dan op voor 2 juni 2016 via dit formulier. Sytske Stoop, co√∂rdinator vrijwillige inzet neemt contact met je op. Op basis van telefonische en persoonlijke gesprekken maken we een selectie van twee vrijwilligers.

Heb je vragen? Bel of mail met Sytske Stoop, telefoonnummer 030-760 60 54 of email s.stoop@mezzo.nl  op maandag, woensdag en donderdag. Of bel de Mezzo Mantelzorglijn telefoonnummer 0900-20 20 496 op werkdagen van 9-16 uur.