Mezzo zet zich in voor mantelzorgers. Wil jij daarbij helpen? Dat kan! We zijn op zoek naar enkele 

Vrijwilligers Juridisch Advies

Als vrijwilliger bij Juridisch Advies help je mantelzorgers met allerlei vragen omtrent zorg en regelwerk. Wil jij ons team versterken? Lees verder en reageer gelijk! 

Wij bieden:

Als vrijwilliger krijg je professionele begeleiding, trainingen en workshops, actuele informatie over mantelzorg, reiskostenvergoeding en een gratis lidmaatschap van Mezzo.  

Mezzo heeft een prettige werkomgeving op enkele minuten lopen van station Bunnik. 

Wat ga je doen: 

Bij Mezzo Juridisch Advies help je mantelzorgers via e-mail en telefonisch met vragen over hoe en waar ze hulp kunnen aanvragen, vertel je welke regelingen er zijn voor mantelzorgers en geef je bijvoorbeeld advies hoe mantelzorg met werk te combineren is. Vragen die je krijgt gaan over financiële regelingen, belastingen of bijvoorbeeld bezwaarschriften. 

We zoeken:

Een vrijwilliger die tenminste een jaar lang één werkdag (of meerdere dagen) per week bij ons komt werken. Persoonlijke ervaring met mantelzorg of een achtergrond in financiële, juridische of maatschappelijke dienstverlening is een pré. Je woont op maximaal een half uur reizen van Bunnik, hebt hart voor de informele zorg en je vindt het belangrijk dat mantelzorgers een helpende hand geboden wordt. Eens per twee maanden is er op dinsdag van 10 tot 12 uur een bijeenkomst met de gehele afdeling waar je bij bent.

Meer informatie

Heb je interesse in ontwikkelingen rondom mantelzorg en kennis over relevante wetten en regels? Ben je sociaal en invoelend? Neem dan voor meer informatie en een kennismakingsgesprek contact op met Michèle van Vuuren, coördinator vrijwillige inzet via m.vanvuuren@mezzo.nl.