Werk mee aan een betere positie van mantelzorgers in zorgorganisaties!

Samenwerking tussen zorgprofessionals en mantelzorgers is heel belangrijk. Zo krijgt de bewoner optimale zorg. Samenwerking vindt nog lang niet overal plaats. En als deze samenwerking er wel is, vinden veel mantelzorgers dat er in de huidige samenwerking vaak heel wat te verbeteren valt. Cliëntenraden van zorgorganisaties kunnen hier verandering in brengen en mantelzorg op de agenda zetten. Mezzo wil cliëntenraden hierbij helpen en is daarom op zoek naar acht vrijwilligers die voorlichting en advies gaan geven aan cliëntenraden.

Heeft u affiniteit met zorgorganisaties, mantelzorg en cliëntenraden? En lijkt het u leuk om de cliëntenraden voorlichting te geven over de samenwerking tussen zorgprofessionals en mantelzorgers? Kom dan ons team bij de Mezzo Selectie versterken!

Wat bieden wij:

Een tweedaagse training waarbij u informatie krijgt over het thema samenspel informele zorg, Mezzo, mantelzorg en de werkwijze van cliëntenraden. Ook werken we in de training aan persoonlijke vaardigheden zoals netwerken, presenteren, een gesprek voeren en adviseren.

Als vrijwilliger van Mezzo valt u onder de Mezzo Selectie. U krijgt professionele begeleiding, workshops, actuele informatie over mantelzorg en een gratis lidmaatschap van Mezzo.

Wat vragen wij:

Deelname aan een tweedaagse training. Het leggen van contact met een aantal cliëntenraden in uw regio: u informeert de cliëntenraden door middel van een presentatie en/of gesprek over het thema mantelzorg, geeft tips en advies om dit thema te agenderen bij de zorgorganisatie en geeft bekendheid aan de ondersteuningsmogelijkheden van Mezzo.

We vinden het belangrijk dat u daarnaast 2x per jaar bij een bijeenkomst van de Mezzo Selectie aanwezig bent.

Wie zoeken wij?

  • Lijkt het u leuk om cliëntenraden voorlichting en advies te geven over de samenwerking tussen zorgprofessionals en mantelzorgers?
  • Heeft u affiniteit met zorgorganisaties, mantelzorg, Mezzo en cliëntenraden?
  • Heeft u goede contactuele eigenschappen en kunt u mensen motiveren?
  • Heeft u ervaring met het leiden van een gesprek of geven van een presentatie?
  • Heeft u affiniteit met Mezzo en bent u op de hoogte van de ontwikkelingen in de mantelzorg?

Dan is Mezzo op zoek naar u!

Aanmelden

Bent u enthousiast? Dan horen we dat graag! U kunt uw interesse kenbaar maken tot uiterlijk 20 januari 2016 via dit inschrijfformulier.

Mezzo maakt op basis van de aanmeldingen, (telefonische) gesprekken en het functieprofiel een selectie van acht vrijwilligers.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Dan kunt u terecht bij Sytske Stoop, s.stoop@mezzo.nl of tel: 030-760 60 54 op maandag, woensdag en donderdag.