Ik zorg voor mijn broer. Zorgt u ook voor iemand om wie u geeft?

Dan bent u 1 van de 4 miljoen mantelzorgers.

4 miljoen mantelzorgers in Nederland

In Nederland zorgen zo’n 4 miljoen mensen voor een naaste. Als partner, familie, vriend(in) of buur. Deze zorg wordt veelal als vanzelfsprekend gezien, maar dat is het niet. In Nederland noemen we dit mantelzorg. Ook voor mantelzorgers is er hulp en ondersteuning. Lokaal en vanuit ons als landelijke organisatie van en voor mantelzorgers: Mezzo.

Informatie voor mantelzorgers

Kennismaking met Mezzo

Wat wij voor u kunnen betekenen? Wij hebben een schat aan kennis in huis rondom mantelzorg. U kunt bij ons terecht voor bijvoorbeeld (juridisch) advies of een luisterend oor via onze Mantelzorglijn. We bieden u informatie online en via andere middelen. Bovenal zorgen wij er voor dat mantelzorg bij de politiek op de kaart staat. Wij signaleren en attenderen rondom mantelzorg. Zo blijven wij werken aan ons doel: mantelzorg mogelijk maken, passend binnen ieders leven.

Wat biedt Mezzo?

Op zoek naar mooie mantelzorgmomenten

Ieder jaar op 10 november organiseren wij de Dag van de Mantelzorg. De dag waarop wij mantelzorgers in het zonnetje willen zetten. Dit doen wij met de bijna 300 bij Mezzo aangesloten organisaties. Dit jaar zijn wij op zoek naar de mooie momenten in het zorgen voor een naaste.

Deelt u ook uw mantelzorgmoment?