Voor de start/aanschaf

Vraag: Het is te duur
Antwoord: Het programma is zeer laag geprijsd als je het vergelijkt met andere opleidingen en zelfhulpmethodes.

Vraag: Ik snap niet wat Do Something Different is?
Antwoord: Neem eens een kijkje op DosomethingDifferent.nl en DSD.me Op youtube vind je een instructief filmpje:

Vraag: Het is te simpel
Voor de ‘eindgebruiker’ draait het om het DOEN, zonder denken of nadere uitleg. De intellectuele uitdaging van diagnosestelling en samenstelling van het programma hebben wij al voor je gedaan. Dus het is inderdaad simpel. De grote uitdaging ligt in het daadwerkelijk uitvoeren van de ogenschijnlijk simpele opdrachten

Het programma is zo ontwikkeld dat het simpel lijkt, maar de theorie en techniek eronder zijn complex. Omdat we weten dat mensen behoefte hebben aan helderheid, hebben we ervoor gezorgd dat gebruikers alleen die dingen zien die er voor hen toe doen.

Vraag: We hebben eigenlijk behoefte aan een training of e-learning in plaats van DSD
Training biedt kennis. DSD brengt deze kennis in de praktijk. Een training verandert de omgeving thuis of op het werk niet. Het meeste van wat we geleerd hebben tijdens de training vergeten we dan ook snel wanneer we weer terug zijn in onze dagelijkse omgeving, in de gewone routine. Do Something Different kan gebruikt worden om dat wat we geleerd hebben, in te bedden in ons dagelijkse leven.

Vraag: Zo’n simpele methode kan niet zo effectief zijn als een meer complexe methodiek.
Dat is niet het geval. Andere methoden lijken misschien complexer, maar die complexiteit wordt niet vertaald in een grotere effectiviteit en daadwerkelijke veranderingen.

Vraag: Ik hoef niet te veranderen
Misschien vind jij alles prima zo. Maar vaak heb je geen idee hoe je huidige gewoontes je beperken. Het zijn maar kleine veranderingen die we van je vragen, ervaar eens wat dat met je doet. Als je het niet probeert, kun je er ook weinig over zeggen. Met Do Something Different ga je kleine veranderingen aanbrengen in je dagelijkse activiteiten, die een algemeen effect hebben op allerlei verschillende gebieden.

Vraag: Ik doe het al goed (op gebied x of y).
Ja, dat kan best zo zijn. Maar misschien zijn er efficiëntere of gemakkelijkere manieren om dit effect te behalen. En het zou zomaar zo kunnen zijn dat je er wel van profiteert op een ander vlak. .

Vraag: Ik heb nog nooit van DSD gehoord. Hoe weet ik dat het een goed programma is?
Het programma is door tienduizenden mensen gebruikt, in Nederland, de UK en de rest van de wereld. Kijk eens op de sites, hier vind je meer informatie over de bedrijven die het ingezet hebben en voor welke onderwerpen.

Vraag: Methoden als mindfulness-training en CBT zijn toch vast veel effectiever? Antwoord: Natuurlijk zijn er andere methoden, maar als je kijkt naar de activerende elementen hierin, dan gaat het ook hier om dingen anders doen: dus gedragsverandering als methode om verandering in het denken te bewerkstelligen. En dan vinden wij DSD een veel krachtigere methode.

Vraag: Hoe is het mogelijk dat DSD ingezet kan worden op zoveel verschillende gebieden/onderwerpen?
Bij DSD draait het alleen maar om een paar SMS-jes of e-mailtjes – dat kan toch niet werken.

Nee, het is veel meer. In het programma wordt een persoonlijk profiel gemaakt, op basis waarvan iedere deelnemer een eigen, op maat gemaakt programma ontvangt. Er zit een Do-zone in, een community, waarin ervaringen kunnen worden vastgelegd, waarin je kunt reflecteren, kunt delen en reageren, stimuleren en begeleiden. Binnen hetzelfde programma of binnen de eigen organisatie, of met iedereen.


Na de start/introductie

Ik doe dit (altijd) al.
Antwoord: Fijn dat je je al bewust bent van je gedrag op dit gebied en dat je dit al doet. Het is de uitdaging om dit een niveau hoger te tillen. En kun je aangeven wat je gedaan hebt om dit te bereiken? Mogelijk kunnen anderen hiervan profiteren!

Ik snap niet hoe of waarom DSD mij zou kunnen helpen
Probeer niet alle opdrachten te begrijpen of te beredeneren. Als je het nog niet zo doet of het is anders dan wat je gewend bent te doen, doe het dan gewoon! Het draait allemaal om het oprekken van je comfort zones en doorbreken van je ‘web van gewoontes’. Niet denken maar doen, en ervaren wat dat met je doet.

Ik vond het allemaal heel gemakkelijk/ Ik doe dit altijd al.
Super, laten we dan kijken hoe we het iets moeilijker voor je kunnen maken. Want dan heb je het meeste resultaat. En soms denken we dat we iets al doen, maar valt het in de praktijk vies tegen…

Ik kan dat niet/ik wil dat niet doen
Als je weerstand voelt tegen een opdracht, dan is het juist de moeite waard om het eens te proberen. Wat is het ergste dat je kan overkomen als je het toch doet? En eventueel pas je de opdracht zo aan dat je hem wel kunt of wilt doen! Probeer het gewoon eens.

Ik heb echt geen idee hoe ik deze opdracht moet doen.
Antwoord: Heb je al eens in de Do-zone rond gekeken? Misschien zijn er mensen die dezelfde opdracht hebben gekregen. Hoe hebben zij het gedaan?

Vraag: Ik heb geen tijd om dat te doen
De Do’s zijn zo ontworpen dat ze weinig of geen tijd kosten (zijn bijvoorbeeld een vervanging van iets dat je toch al moet doen). Maar als het nu niet past, probeer het dan vanavond of op een andere dag.

Die-en-die vindt het vast niet leuk als ik het anders doe/als ik iets verander
Antwoord: Onze omgeving, vrienden of familie voelen zich vaak bedreigd door jouw veranderingen. Maar degenen die echt van je houden, zouden blij voor je moeten zijn. Er is immers weinig riskants aan kleine veranderingen. Vaak is de angst voor veranderingen groter dan de veranderingen zelf.

Ik krijg dezelfde Do’s als iedereen, hoezo persoonlijk?
Antwoord: Er zijn verschillende factoren die een rol spelen. Veel mensen hebben vergelijkbare gewoontes. Zeker als zij hetzelfde werk doen, of in dezelfde omstandigheden leven. En sommige opdrachten lijken hetzelfde, maar zijn toch net iets anders in de uitvoering of intensiteit. Het gaat er niet om hoe uniek de opdrachten zijn, het gaat erom dat ze RELEVANT voor jou zijn én dat je ze DOET!

Vraag: Ik weet al wat er gaat gebeuren als ik dat doe, dus het heeft geen zin om het te doen. Het maakt toch niks uit.
Antwoord: Door dit te zeggen, stap je met twee benen in de ‘Thinking Trap’, de ‘Denk-val’: we komen iedere keer weer deelnemers tegen die nieuwe ervaringen en effecten melden, zelfs als zij aangaven dat ze zeker wisten wat er zou gaan gebeuren. Dus doe het gewoon, probeer het, sta open voor wat er gebeurt en en laat je verrassen!

Ik krijg te veel Do’s, ik kan het niet bijhouden.
Antwoord: Dat geeft niet, het is niet erg als je af en toe een opdracht overslaat. Maar doe er zoveel als je kunt. Hoe meer Do’s je doet, hoe groter het positieve effect. Je kunt altijd in de Do-zone kijken hoe anderen de opdrachten hebben gedaan, en wat hun ervaringen zijn.