Landelijke belangenbehartiging

Mezzo zorgt ervoor dat de signalen van mantelzorgers op de juiste plaats terechtkomen
bij de rijksoverheid en gemeenten. De Mantelzorgers krijgen hierdoor de stem die zij verdienen met als doel dat mantelzorg net zo vanzelfsprekend wordt als het zorgen voor kinderen. Zo is het bij de komst van de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) gelukt om een formele positie voor mantelzorgers in die wet te krijgen.

Lokale belangenbehartiging

Mezzo voorziet gemeenten en lid organisaties van informatie, kennis en middelen, zodat zij op hun beurt mantelzorgers goed kunnen ondersteunen en mantelzorgers de juiste waardering krijgen.

Wat is er recent bereikt?

Mantelzorgboete voor AOW eindelijk van tafel

Ouderen die bij hun kind inwonen, worden definitief niet gekort op hun AOW-uitkering. De zogenoemde mantelzorgboete, die in 2019 zou ingaan, is van de baan. Dit is goed nieuws want Mezzo heeft hier jaren voor gelobbyd. Lees meer over de mantelzorgboete.

Welke mantelzorg moties zijn aangenomen?

Op 7 juni 2017 werd in de Tweede Kamer een zogenaamd dertigledendebat gehouden over de werkdruk van mantelzorgers. De woordvoerders van de fracties stelden staatssecretaris Van Rijn vragen over knelpunten die mantelzorgers ondervinden. Lees hier de resultaten van de ingediende moties.  De woordvoerders van de fracties stelden staatssecretaris Van Rijn vragen over knelpunten die mantelzorgers ondervinden. Lees hier de resultaten van de ingediende moties.

Bekijk ook:

Ja, ik word lid!