De Mantelzorg Reis- en annuleringsverzekering

Exclusief voor Mezzo-leden. Afgestemd op de behoeften van de mantelzorger.

Mezzo Reis- en annuleringsverzekering.mp4

Vervangende hulp kan onverwacht wegvallen

Mantelzorgers moeten meestal veel regelen voordat ze op vakantie kunnen. De zorg moet immers overgenomen worden. Het komt hard aan als de vakantie niet door kan gaan of vroegtijdig afgebroken moet worden. Toch kan het gebeuren:

  • degene voor wie u zorgt tijdens uw vakantie zou tijdelijk in een zorginstelling opgenomen worden, maar vanwege een acute opname is de plaats bezet;
  • een zorgprofessional, een familielid of kennis zou tijdelijk thuis de mantelzorg van u overnemen, en onverwacht gaat dit om dringende redenen niet door.

U bent dan vaak veel geld kwijt als u de reis moet annuleren of voortijdig afbreken.

Annuleringskosten vergoed

Er is een verzekering die in al deze gevallen de annuleringskosten dekt: de Mantelzorg Annuleringsverzekering. Allianz Global Assistance ontwikkelde deze verzekering op initiatief van Mezzo. Alleen Mezzo-leden kunnen de verzekering afsluiten.

Geen onvoorziene kosten

Naast de annuleringsverzekering kunt u ook de Mantelzorg Reisverzekering afsluiten. Deze dekt onvoorziene kosten door ziekte, ongeval of diefstal in uw vakantie. Bovendien kunt u in geval van nood een beroep doen op de Mondial Assistance alarmcentrale. U krijgt direct hulp in het Nederlands. De hulpverleners zorgen ervoor dat u zo snel mogelijk naar huis kunt. Zo kunt u met een gerust gevoel op vakantie!

Lees meer