Als er iemand in je omgeving ziek of hulpbehoevend wordt dan kan dat grote impact hebben op je eigen leven. Als beginnend mantelzorger komt er dan vaak veel op je af. Ook ken je vaak de mogelijkheden niet en stel je misschien jezelf de vraag ben ik mantelzorger? Op deze pagina vindt u de informatie die u verder helpt.

Tips voor beginnende mantelzorgers

Wanneer er in je omgeving iemand ziek wordt dan komt er veel op je af. Welke regelingen zijn er? Hoe regel ik het om mijn werk? Waar kan ik terecht voor steun en informatie? Waar moet ik aan denken? Mezzo zette het belangrijkste voor u op een rij.

Ga naar de tips

Ben ik mantelzorger?

Zorgt u langdurig en onbetaald voor een hulpbehoevende persoon uit uw omgeving. Bijvoorbeeld uw zoon, man, buur of vriend? Dan bent u mantelzorger. En daarmee staat u niet alleen, want Nederland telt zo'n 4 miljoen mantelzorgers.

Lees meer over de definitie

Uitgelicht

Doe de balanstest

Lukt het u om een goede balans te vinden tussen het zorgen voor een ander en tijd voor uzelf te maken? Doe de balanstest en ontdek welk type mantelzorger u bent.

Doe de test

Meer in balans met Coachfriend Mantelzorg

Hoe goed kunt u de zorg voor uw naaste combineren met tijd voor uzelf, werk, vrienden en familie? Wilt u meer in balans zijn? Dan is Coachfriend Mantelzorg voor uw interessant. Gratis voor leden.

Coachfriend Mantelzorg

Do Something Different, zorg beter voor uzelf

Dit online programma helpt u beter voor uzelf te zorgen. U ontvangt kleine opdrachten die u helpen patronen te doorbreken en meer eigen regie te krijgen. Leden van Mezzo krijgen korting.

Do Something Different