Heeft u zorgen over of zorgt u voor een naaste met psychische of psychiatrische problemen? Dan heeft u misschien behoefte aan een luisterend oor, steun of advies.

U kunt hiervoor de Mezzo Mantelzorglijn bellen via 0900 - 20 20 496 (10 c/pm). Maar er zijn ook verschillende organisaties die specifiek hulp bieden aan mantelzorgers van mensen met psychische of psychiatrische problemen.

Waar kunt u terecht?

  • Familie en vrienden van mensen met psychische of psychiatrische problemen kunnen terecht bij Labyrint in perspectief voor steun, advies, tips en online lotgenotencontact.
  • Familie en vrienden van iemand met een kwetsbaarheid voor psychoses kunnen terecht bij Ypsilon. Zij bieden online, telefonisch en sociaaljuridisch advies. Daarnaast geeft Ypsilon ook trainingen, voorlichtingen en lotgenotencontact.
  • Voor de online zelfhulpcursus 'Hoe gaat het met u?' kunt u terecht bij MijnIhelp (initiatief van Arkin). Deze zelfhulpcursus helpt u om uw eigen kracht te versterken en geeft handvatten hoe u zaken kunt oppakken in uw situatie.
  • Voor tips over het stellen van grenzen en omgaan met gepieker, stress en slaapproblemen kunt u terecht bij Fonds Psychische gezondheid.
  • Benieuwd welke ondersteuning goed bij u past? Vul de welzijnsmeter in van Mantelzorgpsychiatrie. Hier vindt u ook informatie over verschillende ziektebeelden en een sociale kaart voor ondersteuning.
  • Heeft u behoefte aan steun en advies van een deskundige? Iemand die de weg in GGZ kent en antwoord kan geven op uw vragen? Vraag dan bij de Landelijke Stichting Familievertrouwenspersonen eenfamilievertrouwenspersoon aan voor ondersteuning.
  • Korrelatie biedt anonieme en professionele psychosociale hulp, zowel telefonisch als online voor iedereen die daar om vraagt.

Meer informatie en ondersteunend materiaal