Als mantelzorger heeft u regelmatig te maken met professionele zorgverleners. Denk aan de huisarts, wijkverpleegkundige of professionals in de zorginstelling waar uw naaste verblijft. Zij zijn uw partners in de zorg. Hoe werkt u op een prettige manier met hen samen? En hoe kunnen zij u helpen om de zorg goed vol te houden? Lees de tips.

  Het keukentafelgesprek

  Heeft degene voor wie u zorgt ondersteuning aangevraagd bij de gemeente? Dan wordt tijdens een zogenaamd keukentafelgesprek besproken welke zorg en ondersteuning er nodig is. Het is belangrijk dat u als mantelzorg ook aan dit gesprek deelneemt. Om te zorgen dat u goed voorbereid dit gesprek aan kunt gaan hebben we het volgende voor u ontwikkeld:

  Samenwerken met de huisarts

  De huisarts is er voor uw naaste maar zeker ook voor u. Hoe kunt u goed samenwerken met uw huisarts? 

  Uw naaste verblijft in een zorgorganisatie

  Als degene voor wie u zorgt in een zorgorganisatie verblijft, dan heeft u veel baat bij een goed contact met de professionals die daar werken. En ook andersom kunnen de professionals veel hebben aan uw kennis en betrokkenheid.

  Uw naaste verblijft in een ziekenhuis

  Als uw partner, ouder, kind, broer, zus of vriend in het ziekenhuis wordt opgenomen, dan wilt u graag goed contact met de artsen en verpleegkundigen. Hoe zorgt u voor goed contact en wat valt er allemaal te regelen als uw naaste in het ziekenhuis ligt of binnenkort naar huis mag?

  Samenwerking met zorgprofessional in de thuissituatie

  Goede samenwerking met zorgprofessionals levert u rust, energie, vertrouwen en veiligheid op. Het geeft u de ruimte om goede mantelzorg te geven aan uw naaste. Tips van en vóór mantelzorgers. Wat kunt u zelf als mantelzorger doen om de samenwerking met zorgprofessionals te verbeteren?

   

  ‘Ik bel zijn moeder iedere week om te overleggen’

  Marian Denekamp Lees het verhaal van Marian