Zorgen voor een ander brengt vaak emoties met zich mee. Zo kan het best lastig zijn om de zorgtaken te combineren met andere bezigheden. Daarnaast verandert de relatie met degene voor wie u zorgt. Praten hierover kan u helpen om hiermee om te gaan. Dit kan met mensen die in een vergelijkbare situatie zitten. Maar ook met vrienden, familieleden of professionele dienstverleners.

  Waar kunt u terecht voor steun en advies? 

  Organisaties voor ondersteuning van mantelzorgers

  Overal in het land kunt u terecht bij lokale en regionale ondersteuningsorganisaties. Zij geven informatie, advies en steun. Maar zijn er ook voor een luisterend oor.

  Lees meer of ga direct naar het overzicht van organisaties bij u in de buurt.

  Ondersteuning van uw gemeente

  Gemeenten zijn verantwoordelijk voor de ondersteuning van u als mantelzorger. Heeft u ondersteuning nodig om uw zorgtaken goed te kunnen vervullen en volhouden? Neem dan contact op met het Wmo loket van uw gemeente.

  Lees meer over ondersteuning door uw gemeente.

  Mezzo Mantelzorglijn en juridisch adviseurs

  Ook de Mezzo Mantelzorglijn en de juridisch adviseurs zijn er voor u. U kunt bellen met 0900-20 20 496 (10 ct/pm) of mailen mantelzorglijn@mezzo.nl.

  Lotgenotencontact

  Praten met mensen die in hetzelfde schuitje zitten als u kan enorm helpen. U kunt uw verhaal kwijt en ervaringen en tips uitwisselen. Het kan u ook helpen om u minder alleen te voelen. Want u bent echt niet de enige.

  Waar kan ik voor lotgenotencontact terecht?

  Patiëntenorganisaties

  Bent u op zoek naar informatie over de ziekte of aandoening van degene voor wie u zorgt? Hieronder vindt u een overzicht van landelijke patiëntenorganisaties.

  Overzicht van patiëntenorganisaties


   

  ‘Zorg dat je je blijft ontspannen, hoe lastig dat soms ook is.'

  Dion Het verhaal van Dion