U heeft als professional direct of indirect te maken met mantelzorgers en zorgvrijwilligers. Zij worden door de veranderingen in de zorg steeds belangrijker. Daarom is het goed dat u met hen samenwerkt en waar nodig ondersteuning biedt. Mezzo helpt u daar graag bij, met informatie en advies op maat. Neem contact op met een van onze adviseurs of bekijk de praktische hulpmiddelen, informatie en advies op deze pagina.

Direct naar:

Advies op maat

Werkt u bij een gemeente of zorg- en welzijnsinstelling en heeft u advies nodig? De Mezzo Adviseur kent de situatie in uw regio en kan u adviseren over verschillende thema's zoals het Wmo-beleid in uw gemeente, of helpt u op weg naar goede voorbeelden in andere delen van Nederland.

Neem vrijblijvend contact op

Uitgelicht

Dag van de Mantelzorg: Mantelzorg doe je samen

10 november is de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg. Op deze dag geven we extra aandacht aan iedereen die zorgt voor een naaste. Organiseert u een activiteit? Kijk dan op www.dagvandemantelzorg2016.nl voor promotiemateriaal en het plaatsen van uw activiteit.

Dag van de mantelzorg 2016

Vind, versterk, verbind en verlicht mantelzorgers

Hoe kunt u als gemeente of zorgprofessional mantelzorgers ondersteunen, zodat zij op eigen wijze voor hun naasten kunnen zorgen? Het Mezzo Model biedt u hierover informatie en advies, afgestemd op uw rol.

Ga naar het Mezzo Model

Laat een mantelzorger het verhaal vertellen

Een persoonlijk verhaal maakt veel meer indruk, dan definities en cijfers. Dus organiseert u een bijeenkomst voor een gemeente, zorginstelling, studenten van een zorgopleiding of werkgever? Schakel dan een voorlichter in om het thema mantelzorg een gezicht te geven.

Lees meer over de Mezzo Selectie

Uitgelicht

Mezzo Academie

Wilt u als professional in de informele zorg meer kennis? Bent u toe aan inspiratie? Wilt u ervaringen uitwisselen? De Mezzo Academie biedt u een breed scholings- en trainingsaanbod aan. Bekijk hieronder wat de mogelijkheden zijn.

Ga naar de trainingen

Nieuwsbrieven

Wilt u op de hoogte blijven van actuele informatie over mantelzorg? Meld u dan aan voor een van onze nieuwsbrieven.

Overzicht nieuwsbrieven

Bestel het magazine 'Mantelzorger'

Bestel nu het magazine 'Mantelzorger' najaar 2016: 'Mantelzorg doe je samen'. Leuk om uit te delen op de Dag van de Mantelzorg.

Bestel het magazine

‘Laat het verhaal vertellen door iemand die de situatie heeft meegemaakt’

Esther Poelsma lees het verhaal van Esther Poelsma