Startpunt is jouw behoefte aan ondersteuning. Mezzo ondersteunt bij inventarisatie en onderzoek, implementatie, communicatie en borging.

Respijttool voor gemeenten

Mezzo heeft veel ervaring in het afstemmen van het respijtaanbod op de vraag die leeft bij burgers. Dit is iets waar veel gemeenten mee worstelen. Voor gemeenten ontwierp Mezzo de Respijttool, waarin per stap onze kennis, tips en tricks gedeeld worden. Bekijk de Respijttool via respijttool.mezzo.nl.

Het Mezzo model

Mezzo geeft je graag advies over alle vraagstukken rond de 4 V’s van het Mezzo model informele zorg: het Vinden, Verbinden, Versterken en Verlichten van mantelzorgers. Hieronder een selectie van methoden en werkwijzen die wij op maat kunnen inzetten.

Uitgelicht

Behoeftepeiling

Geeft je inzicht in de ondersteuningsbehoefte van lokale mantelzorgers.

Lees meer

Deskresearch

Geeft je een beeld van de huidige stand van zaken: de spelers en de voorzieningen.

Lees meer

Interviews

Door interviews met sleutelfiguren brengen we de knel- en verbeterpunten in kaart.

Lees meer

Uitgelicht

Focusgroep

Een focusgroep geef je inzicht in motieven en behoeftes van mantelzorgers.

Lees meer

Mantelzorgwerkplaats

Samen met lokale partijen ga je aan de slag met een lokaal vraagstuk.

Lees meer

Quickscan

Krijg inzicht in waar jij staat in vergelijking tot andere gemeenten.

Lees meer

Individueel lidmaatschap via een collectief

Wil je als gemeente laten zien dat je mantelzorgers herkent dan biedt Mezzo een 'collectief lidmaatschap'. Hiermee kies je direct voor verlichting van je mantelzorgers en je ontzorgt je eigen organisatie. Het kan een onderdeel zijn van de Mantelzorgwaardering. Lees meer over het collectief lidmaatschap.

Contact met de adviseurs

Wil je meer informatie over onze methoden en werkwijzen? Neem gerust contact op met een Mezzo Adviseur via advies@mezzo.nl of telefonisch: 030-659 22 22.