Een goede samenwerking tussen de professionele expertise van de zorgprofessional en de ervaringsdeskundigheid van de mantelzorger zal leiden tot verbetering van de zorg. Toch is een goede samenwerking nog niet altijd vanzelfsprekend. Tijdens deze workshop van twee uur staan we stil bij de vraag wat mantelzorgers zelf kunnen doen om de samenwerking met zorgprofessionals te verbeteren. Zorgprofessionals kunnen zijn: de (huis)arts, (wijk)verpleegkundige of verzorgende, medewerkers van de gemeente, het sociaal wijkteam etc.

Na deze workshop

  • Weten de mantelzorgers hoe zij de samenwerking en communicatie met zorgprofessionals kunnen verbeteren
  • Hebben de mantelzorgers zicht op het belang van open communicatie en hiermee geoefend aan de hand van concrete casuïstiek
  • Hebben mantelzorgers praktische tips en tools ontvangen hoe zij de samenwerking met hun zorgprofessional(s) kunnen verbeteren
  • Zijn mantelzorgers geïnformeerd over de mogelijkheden van externe ondersteuning. Bijvoorbeeld wanneer heb je recht als mantelzorger op een onafhankelijke cliëntondersteuner?

Programma

Tijdens deze workshop delen mantelzorgers ervaringen met elkaar uit over de samenwerking met zorgprofessionals en geven we informatie hoe mantelzorgers zelf kunnen doen om de samenwerking te verbeteren. We gaan in op thema’s zoals het nemen van eigen regie, het duidelijk stellen en aangeven van de eigen grenzen en het opstellen als gelijkwaardige gesprekspartner. We oefenen met cases uit de praktijk en geven aan waar en bij wie mantelzorgers terecht kunnen met hun vragen.

Wanneer en waar?

U kunt als organisatie deze workshop aanbieden aan de mantelzorgers in uw regio. Mezzo verzorgt de workshop inhoudelijk, en u nodigt zelf de deelnemers uit en zorgt voor de locatie en catering. De datum is in overleg.

Voor wie?

Voor mantelzorgers die de samenwerking met zorgprofessionals willen versterken.

Begeleiding

Deze workshop wordt begeleid door de trainers Carine Blauw en Wietske Dekkers van de Mezzo-trainerspool.

Kosten

De prijs voor de workshop met max. 30 deelnemers bedraagt € 450,00 voor Mezzo-leden en € 530 voor niet-leden. Deze prijzen zijn exclusief BTW en reiskosten voor de trainer (€0,38 cent per kilometer).

Meer informatie of inschrijven

Voor inhoudelijke vragen over de bijeenkomst kunt u contact opnemen met Mariët Crama, programmaleider Mezzo. U kunt haar bereiken op 030 760 60 32 of m.crama@mezzo.nl. Meld u aan via het inschrijfformulier.