De wet- en regelgeving rondom mantelzorgers wordt steeds ingewikkelder en de gevolgen van het niet goed kennen van de regels ingrijpender. Dit is het gevolg van grote veranderingen in wet- en regelgeving en de veranderingen binnen de Wmo en de AWBZ. De vragen van mantelzorgers kunnen zowel over hun eigen situatie, als over die van de zorgvrager gaan. In deze train-de trainer wordt u geschoold in de wet- en regelgeving en u leert hoe deze informatie in de vorm van een workshop aan mantelzorgers op eigen wijze kunt aanbieden, op basis van aangeleverd materiaal.

Na afloop van deze training

  • Heeft u kennis van  de nieuwe ontwikkelingen inzake de wet- en regelgeving rondom mantelzorg
  • Heeft u kennis van actuele juridische ontwikkelingen
  • Kunt u mantelzorgers inhoudelijk goed adviseren en informeren op sociaal juridisch terrein
  • Kunt u op eigen wijze een workshop aan mantelzorgers verzorgen op sociaal juridisch terrein

Programma

Deze tweedaagse train- de trainer SJD start met theorie over de wet- en regelgeving rondom mantelzorgers. U wordt geschoold op de problemen die zich op dit moment voordoen in het sociaal juridische speelveld rondom mantelzorg. Op de tweede dag wordt dieper ingegaan op de praktijk: we behandelen actuele jurisprudentie en cases uit de praktijk. En we leren u hoe u een workshop aan mantelzorgers hierover op eigen wijze kunt geven, op basis van aangeleverd materiaal.

Wanneer en waar?

Deze training kan in-company worden verzorgd. Voor meer informatie over de mogelijkheden met een in company training kunt u contact opnemen met de Mezzoacademie.

Voor wie?

Voor mantelzorgconsulenten die zelf groepen mantelzorgers wil gaan trainen over (financiële) regelingen. We gaan ervan uit dat de deelnemers al enige ervaring hebben met het geven van trainingen. Is dit niet het geval, dan adviseren we u om eerst de train-de trainer algemene coachingsvaardigheden te volgen.

Studiebelasting

De studiebelasting van deze training bedraagt 20 uur inclusief voorbereiding en eventuele huiswerkopdrachten.

Begeleiding

Deze training wordt verzorgd door de Freke Schoemaker van de Mezzo-trainerspool.

Aanmelden

Meld u aan via het formulier.