Mezzo heeft een team van geselecteerde en getrainde voorlichters, allen ervaringsdeskundigen. Zij presenteren hun persoonlijke verhaal helder en compact.

Organiseer je een bijeenkomst voor (medewerkers van) een gemeente, zorginstelling, studenten van een zorgopleiding of voor een werkgever? Schakel dan een voorlichter in om het thema mantelzorg een gezicht te geven. De deelnemers krijgen zo een goed beeld van wat mantelzorgers betekenen voor zorgvragers en welke ondersteuning zij daarbij nodig hebben. 

Thema's

Thema's waar de voorlichters van Mezzo een presentatie over kunnen geven:

  • samenspel: mantelzorger – formele zorg – zorgvrijwilliger
  • werk en mantelzorg
  • versterken van sociale netwerken
  • gemeentelijk (Wmo)beleid
  • verschuivende grenzen in de vrijwilligerszorg

De voorlichtingsbijeenkomsten zijn interactief en bieden volop ruimte voor discussie en het uitwisselen van gedachten tussen deelnemers en voorlichter.

De voorlichters

Een voorlichter vertelt zijn/haar verhaal, ervaringen en adviezen aan gemeenten, zorg- en welzijnsorganisaties, HBO/MBO opleidingen in zorg- en welzijn en werkgevers. De voorlichter brengt discussie op gang en beantwoordt vragen die leven bij toehoorders. Een voorlichter van Mezzo krijgt een training en persoonlijke ondersteuning om het werk als voorlichter te doen.

De voorlichters mantelzorg zijn: Ivonne Berkers, Dorotheé Gassen, Lia Hesseling, André de Leeuw, Arijenne van der Leij en Lianne van Voorst.

Praktijkverhalen

Ben je benieuwd hoe een voorlichting in zijn werk gaat? Of wil je meer lezen over de mantelzorgervaringen van onze vrijwilligers? Lees dan deze praktijkverhalen:

  • Dorothée Gassen: ‘Het idee dat er begrip is voor je situatie, maakt het net iets makkelijker’
  • André de Leeuw: 'Ik merk dat mijn voorlichting en ervaringsverhaal indruk maakt'

Een voorlichter aanvragen 

Wil je een voorlichter inschakelen om over mantelzorg te vertellen? Dat kan. Wij selecteren een voorlichter voor u die zo goed mogelijk op je wensen aansluit en bepalen samen met jou de inhoud en duur van de gewenste bijeenkomst. Vervolgens kun je met de betreffende voorlichter het programma nader invullen.

Kosten: € 35,- per voorlichting (excl. 21% BTW en reiskostenvergoeding van de voorlichter).

Omdat onze voorlichters op aanvraag beschikbaar zijn, verzoeken wij je minimaal vier weken vóór de gewenste datum contact met ons op te nemen. Zo kunnen wij een passende voorlichter voor je reserveren en alles goed voor je regelen.

Wil je een voorlichter aanvragen? Vul dan het formulier in.

 

‘Het idee dat er begrip is voor je situatie, maakt het net iets makkelijker’

Dorothée Gassen Lees het verhaal van Dorothée