Mezzo werkt bij het geven van trainingen en workshops samen met een vast pool van trainers.

Even voorstellen: Maria Grijpma

Sinds 1978 ben ik werkzaam binnen de gezondheidszorg. Ik werkte als verpleegkundige, verpleegkunde docent, begeleider van familieleden van patiënten die op de Intensive Care verpleegd werden en momenteel als terminaal verpleegkundige in de thuiszorg. Daarnaast ben ik mantelzorger voor mijn oude vader. Zoveel mantelzorgers en patiënten kruisten mijn pad. Ik weet zowel vanuit mijn werk áls vanuit de privésituatie, hoe belangrijk het is om goed voor jezelf te zorgen. Hoe ik voor mezelf zorg? Zoveel mogelijk buiten zijn, daar knap ik erg van op.

In 2016 kwam het boek ‘Klein geluk voor de mantelzorger’ uit en sindsdien geef ik met veel plezier workshops aan mantelzorgers, omdat juist zij veel zorgen voor anderen. Ze hebben hier echt iets te leren, hoe ze dat monter volhouden, omdat jezelf vergeten zo gauw gebeurt.
Ik heb het boek geschreven met Inge Jager, zij is ook trainer via Mezzo.
Meer informatie over mij: www.mooiemorgen.nl

Voor Mezzo werk ik graag omdat:

Mezzo zet zich op grote schaal in voor mantelzorgers.
Ik het fijn vind om samen te werken met grotere organisaties. Zo kun je met en dankzij elkaar, je kennis delen en verspreiden.
Er is nog zoveel te doen, om mantelzorg de erkenning te geven die het verdient.
Ondersteuning werkt: het maakt je leven lichter, makkelijker en je wordt energieker als je hulp vraagt en tips gaat toepassen. Via de cursussen en trainingen van Mezzo kun je in contact komen met andere mantelzorgers, dat vind ik ook belangrijk, want je leert van elkaar.
Mezzo biedt een breed palet scholingen aan voor zowel professionals als vrijwilligers als mantelzorgers en ik vind het fijn dat ik hieraan mee mag doen.

Trainingen/workshops/cursussen/bijeenkomsten die ik geef/begeleid:

  • Goed voor jezelf zorgen, workshop