Mantelzorgers hebben soms hulp nodig om in balans te blijven

Overbelaste mantelzorgers, wie kent ze niet? Minimaal 10 % van de vier miljoen mantelzorgers voelt zich zwaar of overbelast. Zij vinden onvoldoende tijd om te ontspannen. Mezzo ontwikkelde op basis van het succesvolle boek “Klein geluk voor de mantelzorger” in samenspraak met de auteurs de workshop “zorg goed voor jezelf” voor mantelzorgers. 

Tijdens de workshop

Tijdens deze interactieve workshop krijgen mantelzorgers inzicht in hun basisbehoeftes en staat geluksbeleving centraal. We leren hoe een eenvoudige handeling of oefening kan zorgen voor momenten van rust en ontspanning, en energie kan geven. Naast veel praktische tips gaan we met elkaar oefenen en ervaren. Elke deelnemer ontvangt bovendien het boek  “Klein geluk voor de mantelzorger”.
Na afloop van de workshop:

  • Is de mantelzorger zich ervan bewust dat hij/zij mantelzorger is en dat dit mooie en minder mooie kanten heeft;
  • Weet de mantelzorger hoe belangrijk het is om in balans te blijven
  • Kent de mantelzorger de signalen van overbelasting
  • Weet de mantelzorger met kleine interventies momenten van rust en geluk te creëren

Waar en wanneer

De workshop wordt op aanvraag via (wijk)steunpunten en/of gemeenten aangeboden aan mantelzorgers, waarbij Mezzo de training inhoudelijk verzorgt en de steunpunten en/of gemeenten verantwoordelijk zijn voor het uitnodigen van de deelnemers en de locatie en catering. Voor meer informatie over de workshop kunt u contact opnemen met de MezzoAcademie.

Begeleiding

De workshop wordt begeleid door ervaren trainers van de Mezzo-trainerspool.

Voor wie

Mezzo biedt deze workshop aan (wijk)steunpunten en/of gemeenten aan die hun mantelzorgers willen toerusten.

Kosten

De prijs is € 850,00 voor Mezzo leden en € 950,00 voor niet-leden. Deze prijzen zijn exclusief BTW en reiskosten (€ 0,38 cent per kilometer). Deze prijs is inclusief 30 exemplaren van het boek “klein geluk voor de mantelzorger”. Er kunnen maximaal 30 mantelzorgers aan de workshop meedoen.

Aanmelden

Voor inhoudelijke vragen over de bijeenkomst kunt u contact opnemen met Mariët Crama, programmaleider Mezzo. U kunt haar bereiken op 030 760 60 32 of m.crama@mezzo.nl. Meld u aan via het formulier.