De laatste jaren wordt het beroep op zorgvrijwilligers steeds groter. Zij leveren persoonlijke zorg en ondersteuning aan kwetsbare mensen. Ook komen er steeds complexere vragen op hen af. Daarom is juiste begeleiding onontbeerlijk. En dat vraagt van jou als vrijwilligersorganisatie om na te denken over de grenzen van vrijwilligerszorg. Daarom biedt Mezzo verschillende vormen van ondersteuning aan, zoals workshops, trainingen en e-learnings.

Trainingen

'Train de trainer Zorgvrijwilligers' (op aanvraag)
Deze training is speciaal geschikt voor startende en ervaren medewerkers van organisaties uit de vrijwilligerszorg die hun vrijwilligers willen trainen. Je leert een training te verzorgen voor vrijwilligers, bent je bewust van je kwaliteiten en valkuilen als trainer en versterkt je vaardigheden en zelfvertrouwen.

Training 'Omgaan met ingewikkeld gedrag van anderen en jezelf' 7 november 2018 (en op aanvraag)
Wat je als moeilijk of lastig ervaart, is heel persoonlijk. Welk gedrag raakt je? Wat brengt je als trainer of begeleider uit evenwicht? Deze training biedt je concrete tips en handvaten over hoe hier mee om te gaan en laat u op uw eigen gedrag reflecteren.

E-learnings

Train je vrijwilligers met e-learning
Veel vrijwilligersorganisatie geven een basistraining aan hun vrijwilligers. Om deze basistraining uit te breiden en te verdiepen maar ook om deze basistraining efficiĆ«nter en meer van deze tijd te maken zijn er vier e-learning modules voor zorgvrijwilligers ontwikkeld.