De laatste jaren wordt het beroep op zorgvrijwilligers steeds groter. Zij leveren persoonlijke zorg en ondersteuning aan kwetsbare mensen. Ook komen er steeds complexere vragen op hen af. Daarom is juiste begeleiding onontbeerlijk. En dat vraagt van u als vrijwilligersorganisatie om na te denken over de grenzen van vrijwilligerszorg. Daarom biedt Mezzo verschillende vormen van ondersteuning aan, zoals workshops, trainingen en e-learnings.

Trainingen

'Train de trainer Zorgvrijwilligers' (op aanvraag)
Deze training is speciaal geschikt voor startende en ervaren medewerkers van organisaties uit de vrijwilligerszorg die hun vrijwilligers willen trainen. U leert een training te verzorgen voor vrijwilligers, bent zich bewust van uw kwaliteiten en valkuilen als trainer en versterkt uw vaardigheden en zelfvertrouwen.

Training 'Omgaan met ingewikkeld gedrag van anderen en jezelf' 22 maart of 7 november 2018 (en op aanvraag)
Wat u als moeilijk of lastig ervaart, is heel persoonlijk. Welk gedrag raakt u? Wat brengt u als trainer of begeleider uit evenwicht? Deze training biedt u concrete tips en handvaten over hoe hier mee om te gaan en laat u op uw eigen gedrag reflecteren.

Webinars en e-learnings

Train uw vrijwilligers met e-learning
Veel vrijwilligersorganisatie geven een basistraining aan hun vrijwilligers. Om deze basistraining uit te breiden en te verdiepen maar ook om deze basistraining efficiënter en meer van deze tijd te maken zijn er vier e-learning modules voor zorgvrijwilligers ontwikkeld.