10 voordelen van het lidmaatschap van Mezzo

 1. Altijd op de hoogte van actuele ontwikkelingen in de informele zorg
  Via de maandelijkse digitale nieuwsbrief Intermezzo, de themadossiers en het nieuws op Mezzo.nl.
 2. Advies, begeleiding en ondersteuning door het verenigingsbureau
  De adviseurs kunnen u ondersteunen bij organisatieontwikkeling, financiering, lobby en samenwerking.
 3. Kennisdeling binnen de vereniging
  Niet meer zelf het wiel uitvinden, maar kennis ‘halen' en ‘brengen' binnen de vereniging. U koopt met korting materiaal in onze webwinkel.
 4. Scholing
  Mezzo biedt een gevarieerd aanbod van bijeenkomsten, cursussen en workshops tegen gereduceerd tarief, dat precies is afgestemd op de behoeften van de informele zorgorganisaties.
 5. Gebruikmaken van Mezzo voorlichtingsmaterialen
  Lidorganisaties kunnen gebruikmaken van informatieve folders en campagnematerialen die Mezzo ontwikkelt om meer mensen te bereiken.
 6. Gebruiksrecht naam/logo Mezzo
  Organisaties die lid zijn van Mezzo mogen Mezzo-logo gebruiken. Hiermee laat u zien dat u onderdeel uitmaakt van de landelijke vereniging Mezzo.
 7. Toegang tot het persoonlijk netwerk van Mezzo
  Makkelijke ingang naar relaties waarmee het verenigingsbureau contact onderhoudt en uitwisseling met vakgenoten uit de informele zorg tijdens landelijke bijeenkomsten.
 8. Profiteren van de loketfunctie van Mezzo
  De medewerkers bij de Mantelzorglijn geven informatie en advies over mantelzorg en vrijwilligerszorg, bieden een luisterend oor en verwijzen door naar de Mezzo-lidorganisaties.
 9. Samenwerking tussen ‘stem' en ‘steun'
  Bij Mezzo gaan ‘stem' (belangenbehartiging) en ‘steun' (ondersteuning) hand in had. Samen staan we sterk. Aandacht vragen voor de informele zorg, bijvoorbeeld bij politici en beleidsmakers levert meer op als we dat doen met een gezamenlijke boodschap.
 10. Invloed uitoefenen op ontwikkeling sector informele zorg
  Lidorganisaties kunnen meepraten over het verenigingsbeleid en het jaarlijkse werkplan en zo meebepalen waar Mezzo zich op richt in de landelijke belangenbehartiging en de ondersteuning van mantelzorgers en de vrijwilligerszorg.

Wilt u profiteren van deze voordelen?

Word dan nu lid!

Veelgestelde vragen over het lidmaatschap

Heeft u vragen over het lidmaatschap? Neem dan contact op met onze ledenservice: bel 030 659 22 23 of mail ledenservice@mezzo.nl