Als u trainingen geeft of begeleider bent van vrijwilligers of mantelzorgers dan krijgt u met allerlei soorten mensen te maken. Hier komt veel moois uit maar u krijgt ook te maken met weerstand, storend gedrag, lastige situaties en conflicten. Als professional heeft u de verantwoordelijkheid hier goed mee om te gaan en dat kan soms knap lastig zijn!

Wat u als moeilijk of lastig ervaart, is heel persoonlijk. Welk gedrag raakt u? Wat brengt u als trainer of begeleider uit evenwicht? Deze training biedt u concrete tips en handvaten over hoe hier mee om te gaan, laat men u op uw eigen gedrag reflecteren, wie bent u? We doen dat met humor, diepgang en inspirerende oefeningen, vanuit de persoonlijke vragen en werkthema's van deelnemers. 

Tijdens de training 'Omgaan met lastig gedrag' wordt er gewerkt aan uw vaardigheden om als begeleider uitdagende of lastige situaties het hoofd te bieden.Als professional is het van groot belang om regelmatig stil te staan bij uw praktijkervaringen, te sparren met collega's, tips en ideeën uit te wisselen en te oefenen met nieuw onbekend gedrag. Deze dag biedt daartoe volop gelegenheid, inspiratie en inzicht.

Deze training wordt incompany en als open inschrijving aangeboden.

Na deze training

  • heeft u praktische inzichten en tools om met voor u lastige situaties makkelijker te kunnen omgaan.
  • heeft u nieuwe inspiratie opgedaan en heeft u nieuwe collega's leren kennen en met hen inzichten over werksituaties uitgewisseld.

Programma

De volgende onderwerpen komen aan bod: 

  • Hoe spreekt u de mensen aan op storend of inadequaat gedrag?
  • Er wordt stilgestaan bij lastige situaties. Hoe gaat u als begeleider om met weerstand van deelnemers?
  • Feedbackvaardigheden. Hoe creëert u een positief leerklimaat en buig je een negatieve sfeer om?
  • Hoe kunt u de vrijwilligers/deelnemers door middel van trainen 'boeien en binden'?

Duur

Een trainingsdag.

Voor wie?

Coördinatoren en begeleiders van vrijwilligers.

Praktisch

De prijs van open inschrijving is per deelnemer € 225,- voor Mezzo-leden en € 265,- voor niet-leden. De prijzen zijn exclusief btw en inclusief lunch. 

Deze training kan ook incompany worden gegeven. Daarnaast traint Mezzo ook direct vrijwilligers of kan u on the job coachen bij het geven van deze training aan uw vrijwilligers. Meer informatie over de mogelijkheden voor een in company training kunt u contact opnemen Mariet Crama m.crama@mezzo.nl of 030-7606032.